Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Ziua 347 a războiului din Ucraina | Oraşul Bahmut, din ce în ce mai izolat – Ministerul britanic al Apărării

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 5 februarie 2023 Etichete: ,

Oraşul Bahmut a devenit „din ce în ce mai izolat”, potrivit ultimei evaluări a Ministerului Apărării din Marea Britanie. Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat, într-un interviu pentru Bild am Sonntag, că Volodimir Zelenski a fost de acord că armele furnizate de Occident nu vor fi folosite pentru a ataca teritoriul Rusiei, notează The Guardian.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 347 a războiului din Ucraina:

17:59 – Moscova și Teheranul avansează cu planurile de a construi o nouă fabrică în Federația Rusă, care ar putea produce cel puțin 6.000 de drone proiectate de Iran pentru războiul din Ucraina, au declarat oficiali dintr-o țară aliniată cu SUA, potrivit The Wall Street Journal.

17:55 – Embargoul impus de UE importului de carburanţi din Rusia a intrat în vigoare duminică, iar România va trebui să identifice în acest an surse alternative pentru cantităţi reprezentând cel puţin 80% din importurile de motorină de la nivelul anului trecut, iar UE pentru 50%, relevă o analiză Profit.ro.

DETALII AICI

16:08 – Începând de luni, 6 februarie, militarii ucraineni vor începe pregătirea pe tancurile Leopard, a anunțat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, notează Ukrinform.

11:28 – Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner din Rusia, a declarat duminică că lupte aprige au loc în părţile de nord ale oraşului ucrainean Bahmut, unde atenţia forţelor ruse s-a concentrat de mai multe săptămâni, scrie The Guardian.

10:42 – Două rachete ruseşti au lovit centrul Karkivului, capitala administrativă a regiunii din nord-estul Ucrainei, una dintre ele lovind o clădire rezidenţială, a declarat duminică primarul oraşului, scrie Reuters.

10:38 – Forţele ucrainene controlează încă satul Bilohorivka, a declarat guvernatorul regiunii Luhansk, Serghei Haidai, adăugând că situaţia acolo este tensionată.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW