Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ziua 156 a războiului de la graniță / Orașul Harkov, ținta atacurilor aeriene. Zelenskiy: Suntem gata să reluăm exporturile de grâu

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 29 iulie 2022

Volodymyr Zelenskiy a cerut Occidentului să ia „măsuri legale” împotriva Federației Ruse, pe care a catalogat-o drept „cel mai mare finanțator al terorismului”. 44 de atacuri au fost lansate în ziua precedentă asupra regiunii Sumî, 7 persoane au fost ucise în Herson, iar alți 8 civili și-au pierdut viața în Donetsk. Orașul Harkiv a fost din nou ținta atacurilor aeriene ale Federației Ruse, în dimineața zilei de 29 iulie. A fost cea de-a 156-a zi a războiului din Ucraina.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 156 a războiului din Ucraina: 

21:00Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat vineri cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a declarat diplomatul american, conform CNN.

„Am presat Kremlinul să accepte propunerea pe care am făcut-o cu privire la eliberarea unor prizonieri”, a spus Blinken.

17:59 – Volodymyr Zelenskiy a vizitat portul Chornomorsk din Odesa.

17:00 – Atât Ucraina, cât și Federația Rusă, au deschis anchete în ceea ce privește atacul asupra unei închisori din Donețk în urma căruia 50 de prizonieri de război ucraineni au fost uciși și cel puțin 75 au fost răniți, conform Reuters. 

16:34 – Rata șomajului în Ucraina a ajuns la 35%, potrivit datelor furnizate de banca națională, citate de Kyiv Independent.

16:04 – Imagini în urma bombardamentelor ruse asupra orașului Kramatorsk, capitala administrativă a părții ucrainene din Donetsk:

15:42 – Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte 5 au fost rănite în urma unui atac cu rachete asupra orașului Kramatorsk, din Donetsk, notează Ukrinform.

14:35 – „Suntem gata să exportăm grâu ucrainean. Așteptăm semnale de la partenerii noștri să începem expedierile. Este important pentru noi să rămânem garanții securității alimentare globale. În timp ce unii iau vieți ale altor state blocând Marea Neagră, noi le permitem să trăiască”, a transmis Volodymyr Zelenskiy, în urma unei vizite la portul Chornomorsk, din Odessa.

14:32 – O navă ucraineană, ce aparține unei instituții de stat, a explodat în dimineața zilei de vineri, la Gurile Dunării, în zona Canalului Bâstroe, notează agenția de presă Unian. Autoritățile ucrainene susțin că nu au existat victime și că obiectul care a cauzat explozia este necunoscut.

DETALII AICI

14:11 – Armata Ucrainei susține că închisoarea din Donetsk a fost lovită de atacurile forțelor ruse, potrivit Ukrinform.

13:40 – Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe din Federația Rusă a transmis că Moscova va propune în curând o dată pentru o convorbire a acestuia cu omologul său american, secretarul de stat Antony Blinken. Este de așteptat ca apelul să fie despre un potențial schimb de prizonieri.

13:33 – Federația Rusă și așa-zisele autorități din Donețk susțin că peste 50 de prizonieri de război ucraineni au fost uciși și cel puțin 75 au fost răniți după ce forțele ucrainene au bombardat o închisoare din zona separatistă în care erau deținuți, notează The Guardian. Ucraina a negat acuzațiile.

13:15 – Federația Rusă i-ar fi alocat firmei private militare Wagner responsabilitatea pentru anumite sectoare ale liniei frontului din estul Ucrainei, deoarece armata rusă se confruntă cu o penurie majoră de infanterie de luptă, a declarat Ministerul Apărării britanic.

Din martie, compania militară privată rusă (PMC) Wagner Group a operat în estul Ucrainei în coordonare cu armata rusă. Firmei i s-a atribuit probabil responsabilitatea pentru anumite sectoare ale liniei frontului, acționând astfel într-un mod similar cu unitățile normale ale armatei”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării britanic. 

De asemenea, sursa citată a mai spus că forțele Wagner sunt foarte puțin probabil să fie suficiente pentru a face o diferență semnificativă în traiectoria invaziei Rusiei în Ucraina.

11:13 –  Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte şapte rănite într-un atac care a avut loc lângă o staţie de transport public din Nikolaiv, relatează The Guardian.

10:52 – Noi bombardamente au avut loc vineri în regiunea Chernihiv, potrivit Ukrinform. Una dintre rachete a fost lansate inclusiv de peste graniță, din Belarus, potrivit autorităților ucrainene.

9:57 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de autoritățile ucrainene:

9:33 – Forțele ruse au lansat 44 de atacuri asupra regiunii Sumî pe 28 iulie, folosind mortare, lansatoare de grenadă și alte arme autopropulsate, potrivit guvernatorului, citat de Kyiv Independent.

9:30 – 7 persoane au fost ucise și alte 6 au fost rănite în ultimele 24 de ore în regiunea Herson, în urma atacurilor lansate de armata rusă, notează Kyiv Independent.

9:25 – Un membru al Congres-ului american susține că peste 75.000 de soldați ruși au murit în timpul invaziei din Ucraina, menționând că 80% din trupele terestre „sunt foarte obosite”.

9:20 – 8 civili au murit în regiunea Donetsk pe 28 iulie, iar alți 19 au fost răniți, potrivit guvernatorului Pavlo Kyrylenko, citat de Ukrinform.

9:15 – Volodymyr Zelenskiy: „Nicio țară din lume nu investește în terorism mai mult decât Federația Rusă. Este nevoie de un răspuns legal la nivel global”.

9:10 – Al doilea grup de soldați ucraineni răniți în timpul invaziei – de 29 de persoane – a ajuns în Polonia. Militarii vor fi tratați în spitale din Cracovia și Katowice, potrivit Ukrinform.

9:05 – Un alt atac aerian a avut loc vineri dimineață asupra orașului Harkiv. Au fost lovite o clădire de două etaje și o universitate.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW