Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Ziua 345 a războiului din Ucraina | Semnal de alarmă tras de ucraineni: Trupele ruse se adună la graniţe, iar o nouă invazie este iminentă

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 3 februarie 2023 Etichete: , , ,

Pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina se apropie de împlinirea unui an, Kievul lansează un avertisment din ce în ce mai presant: Vladimir Putin pregăteşte o nouă ofensivă majoră, şi-a strâns forţe considerabile, iar un atac este iminent în următoarele săptămâni, relatează NBC News. Între timp, Germania a aprobat exportul de tancuri Leopard 1 către Ucraina, a anunţat vineri guvernul german, relatează The Guardian şi Reuters.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 345 a războiului din Ucraina: 

21:08 – Uniunea Europeană a oferit un sprijin puternic Ucrainei în cadrul summitului care a avut loc vineri la Kiev în timp ce răsunau sirenele de raiduri aeriene, dar nu a stabilit niciun termen ferm pentru aderarea ţării la blocul european, relatează Reuters.

DETALII AICI.

20:45 – Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat vineri că Ucraina va lupta pentru a păstra oraşul-„fortăreaţă” Bahmut, din estul ţării, atât timp cât va putea şi a îndemnat Occidentul să furnizeze arme cu rază lungă de acţiune pentru a ajuta Kievul să împingă forţele ruseşti din regiunea Donbas, relatează CNN.

18:38 – Doi şefi ai unei companii care lucrează cu Ministerul ucrainean al Apărării sunt cercetaţi pentru deturnarea a 120 de milioane de hrivne (circa 3,23 milioane de dolari) de la acest minister, în timp ce Kievul face eforturi pentru a consolida măsurile anticorupţie în speranţa că-şi va convinge partenerii occidentali că ţara îşi schimbă vechile obiceiuri.

14:41 – Germania a aprobat exportul de tancuri Leopard 1 către Ucraina, a anunţat vineri guvernul german, relatează The Guardian şi Reuters.

„Pot confirma că a fost emisă o licenţă de export”, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

11:22 – Liderii Uniunii Europene se întâlnesc vineri la Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aducându-i promisiunea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei, dar vor zădărnici probabil speranţele Ucrainei de aderare rapidă la UE, relatează Reuters.

DETALII AICI

10:17 – CIA apreciază că următoarele şase luni vor fi „absolut cruciale” în determinarea rezultatului final al războiului din Ucraina, a declarat joi directorul agenţiei, William Burns, citat de CNN.

„Cred că ceea ce va fi esenţial – pentru că noi nu evaluăm că (Vladimir Putin) este serios în privinţa negocierilor -, cheia, va fi pe câmpul de luptă în următoarele şase luni, după părerea noastră”, a declarat Burns, care a susţinut un discurs la Universitatea Georgetown.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW