Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Războiul din Ucraina continuă / Peste 2,8 milioane de cetățeni au fugit din Ucraina – VIDEO

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 martie 2022

Luni, 14 martie, are loc o nouă rundă de negocieri de pace între Federația Rusă și Ucraina, ce ar urma să înceapă la ora 10:30 și să fie ținută prin videoconferință, relatează Kyiv Independent. În ziua precedentă, 5.550 de civili au fost evacuați din orașele bombardate de Armata Federației Ruse, în timp ce orașul-port Mariupol este în pragul unei catastrofe umanitare, după cum avertizează Crucea Roșie.

Vezi cum s-au desfășurat primele zile ale războiului din Ucraina:

  •        24 februarie                               25 februarie
  •       26 februarie                              27 februarie
  •      28 februarie                                    1 martie             
  •        2 martie                                         3 martie              
  •        4 martie                                         5 martie             
  •        6 martie                                         7 martie             
  •        8 martie                                         9 martie
  •       10 martie                                        11 martie
  •      12 martie                                         13 martie

Main News a transmis LIVE cele mai importante momente din a 19-a zi de război în Ucraina:

21:03 – Nouă persoane au fost ucise şi alte nouă rănite, luni, într-un atac al armatei ruse asupra unui turn de televiziune, în apropierea oraşului Rivne, în vestul Ucrainei, au declarat autorităţile locale, relatează AFP, citată de Agerpres.

20:49 – Biserica Ortodoxă Română (BOR) a anunțat, luni, că până la data de 10 martie, a oferit ajutor în contextul războiului din Ucraina peste 18,8 milioane de lei. Au participat la acțiuni caritabile 4.310 persoane din rândul preoților și al voluntarilor, care au asigurat asistență permanentă în cadrul unor echipe ce lucrează în ture de câte opt ore.

„Sprijinul umanitar acordat a constat în bani și produse (hrană caldă, produse alimentare, hrană pentru bebeluși, produse igienico-sanitare, medicamente, pături, articole de îmbrăcăminte, jucării etc.). La acest sprijin se adaugă o serie de servicii sociale aflate în derulare (de traducere – 42.707 beneficiari; de consiliere și orientare – 29.587 beneficiari și medicale – 9.048 beneficiari). În ceea ce privește cazarea refugiaților, au fost identificate 8.174 locuri, dintre care 7.521 cu servicii de masă incluse”, potrivit unui comunicat de presă al Patriarhiei.

20:25 – Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a mulțumit României pentru sprijinul acordat de țara noastră Ucrainei, de când a fost invadată de Federația Rusă, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

DETALII AICI – Ministrul ucrainean al Apărării mulțumește României pentru sprijinul acordat de la invazia Rusiei

20:00 – Peste 2,8 milioane de cetățeni au fugit din Ucraina, de când a început războiul, în data de 24 februarie, a anunţat marţi Agenţia Naţiunilor Unite pentru Migraţie.

18:02 – Președintele Klaus Iohannis a exprimat, într-o întâlnire cu ministrului italian al Afacerilor Externe, Luigi Di Maio, susținerea României pentru adoptarea unor noi sancțiuni care să mențină o presiune ridicată asupra Federației Ruse.

17:00 – 233 de cetăţeni ucraineni refugiaţi s-au angajat în România. DETALII AICI – Peste 200 de cetăţeni ucraineni refugiaţi s-au angajat în România

16:33 – Războiul pe care-l poartă Rusia în Ucraina este, în prezent, „un eşec tactic şi strategc”, a denunțat ministrul polonez de Externe Zbigniew Rau, luni, în Consiliul de Securitate al ONU.

16:00 – Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimtry Peskov, a menționat, în cadrul unei declarații de presă, că Rusia ar urma să ocupe orașele mari din Ucraina. În ultimele 2 săptămâni, Armata Federației Ruse a reușit să preia controlul doar asupra orașului Herson.

În același timp, forțele ruse încearcă să intre în Kiev, Chernihiv, Sumî, Harkiv, Mykolaiv și Mariupol.

15:25 – Potrivit informațiilor din presa rusă, Federația Rusă ar fi întemeiat „un coridor strategic” pentru conectarea peninsulei Crimeea, anexată în 2014, de orașul-port asediat, Mariupol.

15:15 – Ocupanții ruși au avariat din nou sistemul de alimentare electrică al Centralei Nucleare de la Cernobîl, potrivit operatorului Ukrenergo, citat de Kyiv Independent.

13:40 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse, potrivit autorităților ucrainene:


13:20 – Noi imagini cu clădirea rezidențială de 9 etaje din Kiev, lovită de rachetele lansate de Federația Rusă:

12:30 – Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a avut luni o convorbire telefonică cu președintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit unei postări pe Twitter. Cei doi oficiali au discutat despre asistența financiară acordată Ucrainei, sancțiunile îndreptate împotriva Rusiei, dar și despre cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

11:52 – Luni vor fi organizate 10 coridoare umanitare pentru evacuarea civililor, relatează Kyiv Independent. 7 dintre acestea vor fi organizate în regiunea Kiev, iar alte 3 în regiunea Lugansk.  

11:13 – Noi explozii se aud în Kiev, potrivit informațiilor din media ucraineană.

10:30 – Autoritățile ucrainene au transmis că o persoană a murit după ce un bloc de 9 etaje din Kiev a fost distrus în urma bombardamentelor Armatei Ruse, nu 2, așa cum a fost raportat inițial.

10:10 – De la începutul invaziei, 90 de copii au murit și peste 100 au fost răniți, potrivit datelor transmise de procuratura generală din Ucraina, citată de Babel.ua.

9:30 – 14.475 de cetățeni ucraineni au intrat în România, pe parcursul zilei de duminică, potrivit datelor transmise de Poliția de Frontieră. În cele 19 zile de război, 412.017 de cetățeni ucraineni au intrat în țară.

9:20 – 2 persoane au murit, după ce un bloc de 9 etaje din Kiev a fost distrus în timpul atacurilor lansate de Federația Rusă.

9:10 – În timpul atacurilor lansate de Federația Rusă în Kiev, un bloc de 9 etaje din Capitala Ucrainei a fost distrus, notează Kyiv Independent.


9:05 – Crucea Roșie a avertizat că este nevoie de armistițiu în Mariupol, pentru a evita o catastrofă umanitară.

9:00 – Volodymyr Zelenskiy, președintele Ucrainei, a avertizat NATO că ar fi „o chestiune de timp” până când Federația Rusă va ataca unul dintre membrii Alianței.

Repet. Dacă nu ne închideți spațiul aerian, este doar o chestiune de timp până când una dintre rachetele trimise de Rusia va cădea pe teritoriul vostru, pe teritoriu NATO, pe casele cetățenilor NATO”, a spus președintele Ucrainei.

Foto: Clădire din Mariupol / Sursă: photo.unian.info

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW