Monday, June 17, 2024
Jurnalism corect


Ziua 151 a războiului | Ucraina își continuă exporturile de cereale, în pofida atacului rusesc asupra portului din Odesa

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 iulie 2022

În ciuda atacului cu rachete efectuat de Armata rusă asupra infrastructurii portuare din Odesa, Ucraina își va continua exporturile de cereale, au dat asigurări autoritățile de la Kiev. În paralel, trupele ucrainene au lansat o contraofensivă în regiunea Herson, însă deocamdată este greu de estimat progresul acestei acțiuni, având în vedere că în acea zonă sunt foarte multe așezări rurale, notează analiștii ISW.

Main News transmite cele mai importante informații din ziua 151 a războiului din Ucraina: 

19:13 – Uniunea Europeană caută volume suplimentare de gaze din Nigeria, în timp ce se pregăteşte pentru potenţiale reduceri ale aprovizionării din Rusia, a declarat sâmbătă Matthew Baldwin, director general adjunct al departamentului de energie al Comisiei Europene, transmite Reuters.

DETALII AICI

18:39 – Regiunea Herson din sudul Ucrainei va fi „eliberată definitiv” de forţele ruse până în septembrie, a declarat şefului administraţiei militare regionale Herson loial Kievului, Serhii Khlan, notează AFP.

16:52 – Papa Francisc le-a spus duminică jurnaliştilor că doreşte să viziteze Ucraina. Întrebat despre o posibilă călătorie în ţară, el a spus: „Am o mare dorinţă să merg la Kiev”, relatează Reuters.

DETALII AICI

14:53 – Alte 25-30 de sisteme moderne de rachete HIMARS și MLRS vor fi livrate Ucrainei de către aliații occidentali, însoțite de muniție, a anunțat șeful administrației prezidențiale ucrainene, Andrii Iermak, potrivit UNIAN.

14:48 – Încă două școli au fost distruse de militarii ruși în regiunea Donețk, a anunțat Pavlo Kirilenko, șeful administrației regionale, notează Ukrinform.

12:51 – Poliţia de Frontieră anunţă că 12.536 de cetăţeni ucraineni au intrat sâmbătă în România, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 23.07.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.671.847 cetăţeni ucraineni.

12:35 – Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a afirmat duminică că rachete ruseşti au distrus tehnică militară în portul Odesa, vital pentru exportul de cereale ucrainene.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW