Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Ziua 101 de război | Ucraina anunță că a recuperat o parte importantă din orașul Severodonețk 

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 iunie 2022

A fost ziua 101 a războiului din Ucraina. Au continuat luptele pe străzile din Severodonețk, unul dintre orașele cheie ale regiunii Donbas. Forțele ucrainene ar fi reușit să câștige teren în fața celor rusești, care ar ocupa în prezent circa 50% din oraș, față de 70% în zilele precedente, cel puțin asta susține Serhii Haidai, șeful administrației regionale din Luhansk, o afirmație încă neconfirmată de surse independente. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante evenimente din ziua 101 de război în Ucraina:

22:30 – O biserică de lemn a unei renumite mănăstiri ortodoxe din estul Ucrainei a fost distrusă în urma unui nou bombardament rusesc, a declarat, sâmbătă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

20:01 – Aproximativ 14 milioane de ucraineni, majoritatea femei şi copii, au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele, a declarat vineri coordonatorul de criză al Naţiunilor Unite pentru Ucraina, Amin Awad, citat de The Guardian.

DETALII AICI

19:39 – Patru soldaţi străini voluntari au fost ucişi în lupta contra invaziei ruse a Ucrainei, a anunţat sâmbătă Legiunea Internaţională pentru Apărarea Ucrainei, organismul oficial al luptătorilor voluntari străini.

18:01 – Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, îl contrazice pe Emmanuel Macron. Președintele Franței s-a exprimat favorabil acordării unor concesii Federației Ruse în cadrul negocierilor de pace.

„Apelurile de a evita umilirea Rusiei nu pot decât să umilească Franţa şi orice altă ţară care ar cere asta. Pentru că Rusia este cea care se umileşte. Mai bine ne concentrăm cu toţii pe cum să punem Rusia la locul ei. Acest lucru va aduce pace şi va salva vieţi”, a scris Kuleba pe Twitter.

16:24 – Trei persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite, după ce forțele ruse au tras în zonele rezidențiale din Mikolaiv, a declarat primarul Oleksandr Sienkevych, potrivit CNN.

13:24 – Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, de la începutul ofensivei militare a Rusiei în Ucraina, Armata rusă ar fi pierdut 31.050 de soldaţi, o informație foarte greu de verificat.

Conform aceleași surse, ar mai fost eliminate de către ucraineni 1376 de tancuri ruseşti, 3.379 de vehicule militare blindate, 680 de sisteme de artilerie, 207 sisteme MLR, 95 de sisteme de apărare antiaeriană, 210 avioane de război, 175 de elicoptere, 2.337 de camioane şi autocisterne, 13 nave, 122 de rachete de croazieră, 540 de drone, şi 52 de echipamente speciale.

12:41 – Ucraina a semnat un acord cu compania americană de energie nucleară Westinghouse pentru aprovizionarea cu combustibil a tuturor centralelor sale atomice, în efortul de a pune capăt dependenţei ţării de livrările din Rusia, a anunţat compania nucleară de stat a Ucrainei, transmite Reuters.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW