Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Ziua 344 a războiului din Ucraina | Comisarii UE au sosit la Kiev

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 2 februarie 2023 Etichete: , , , , ,

Aproximativ cinsprezece înalți oficiali ai UE au sosit joi la Kiev, în marja summitului UE-Ucraina (2-3 februarie), menit să evidențieze sprijinul pentru țara vecină, pe măsură ce se apropie prima aniversare a invaziei Federației Ruse. Joi, 2 februarie, se împlinesc 344 de zile de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 344 a războiului din Ucraina: 

19:54 – Ursula von der Leyen  a anunțat în timpul vizitei Colegiului Comisarilor la Kiev, că în Haga va fi înființat un Centru Internațional pentru Anchetarea Crimelor de Război comise pe teritoriul Ucrainei în timpul invaziei ruse.

În cadrul vizitei a mai fost anunțat un nou pachet de asistență în valoare de 450 de milioane de euro, bani ce ar urma să fie acordați Ucrainei în anul 2023, și i-a fost înmânat președintelui Volodîmîr Zelenski cel de-al doilea chestionar legat de aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

DETALII AICI.

18:08 – Polonia este pregătită să livreze Ucrainei avioane de vânătoare de tip F-16, în cazul în care statele membre NATO decid împreună să facă acest lucru, anunţă într-un interviu acordat tabloidului german Die Bild, publicat joi, premierul polonez Mateusz Morawiecki, relatează CNN.

17:03 – Șefa Fiscului de la Kiev este acuzată de fraudă de milioane de dolari, în urma unei percheziții la una dintre cele patru locuințe ale femeii.

DETALII AICI.

16:02 – Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că la Haga va fi înființat un centru internațional pentru urmărirea penală a crimelor din Ucraina.

13:13 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începutul invaziei din Ucraina, conform părții ucrainene:

12:58 – Continuă valul de amenințări venite de la Moscova pentru Republica Moldova. După ce săptămâna trecută trei parlamentari ruși au făcut chiar referire la o invazie militară, miercuri, 2 februarie, a venit rândul chiar ministrului rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, să ia la țintă Chișinăul. Lavrov s-a arătat deranjat de apropierea Republicii Moldova de NATO.

DETALII AICI.

11:08Trei persoane au murit, două au fost salvate din dărâmături și 18 au fost rănite, dintre care 8 au fost internate în spital, după ce orașul Kramatorsk din estul Ucrainei a fost lovit cu o rachetă Iskander-K, potrivit consilierului ministerial pentru afaceri interne al Ucrainei, Anton Gerașcenko.

10:51Austria a expulzat patru diplomați ruși „pentru că s-au comportat într-o manieră neconformă cu acordurile internaționale”, motiv adesea invocat în cazurile de spionaj, notează The Guardian.

Potrivit Reuters, doi dintre cei patru diplomați se află în misiunea permanentă a ONU la Viena, iar ceilalți doi sunt membri ai ambasadei ruse.

09:57Rusia ar plănui o ofensivă majoră care să coincidă cu împlinirea unui an de război, pe 24 februarie, susține ministrul Apărării ucrainean, Oleksii Reznikov.

Reznikov a declarat pentru presa franceză că Rusia va apela la un contingent mare de trupe mobilizate. Referindu-se la mobilizarea generală a Rusiei a 300.000 de soldați în septembrie anul trecut, el a susținut că realitatea de la graniță arată că dimensiunea reală ar putea fi mai aproape de 500.000.

09:50 – Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit cu trenul la Kiev.

„Mă bucur să fiu din nou în Kiev, pentru a patra oară de la începutul invaziei Rusiei. De data aceasta, cu echipa mea de comisari. Suntem aici împreună pentru a arăta că UE este alături de Ucraina la fel de ferm ca întotdeauna, și să ne adâncim și mai mult sprijinul și cooperarea”, a scris oficialul european pe Twitter.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW