Thursday, May 23, 2024
Jurnalism corect


Ziua 178 a războiului din Ucraina | Statul Major al Flotei ruse la Marea Neagră din Sevastopol, vizat de un atac cu dronă

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 20 august 2022

Sediul Statului Major al Flotei ruse la Marea Neagră din Sevastopol a fost vizat sâmbătă de un atac cu dronă, anunţă guvernatorul acestui oraş din peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Federația Rusă în anul 2014, Mihail Razvojaiev, relatează AFP. Nu s-au înregistrat victime. Este al doilea atac de acest fel în mai puţin de o lună.

Pe fondul îngrijorărilor tot mai mari privind un eventual dezastru nuclear la centrala nucleară de la Zaporojie o delegație a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică ar putea realiza o inspecție în prima parte a lunii septembrie, a anunțat Mihail Ulianov, reprezentatul permanent al Federației Ruse pe lângă organizaţiile internaţionale cu sediul la Viena, unde se află AIEA, relatează CNN.

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 178 a războiului din Ucraina: 

22:50 – Ministerul ucrainean al Infrastructurii a anunţat că, în cele 20 de zile de la activarea „coridorului cerealelor”, 27 de nave cu produse agricole au părăsit porturile din Ucraina.

18:27 – Ministerul rus al apărării acuză Ucraina de otrăvirea unor militari ruşi, la sfârşitul lui iulie, în regiunea ucraineană Zaporojie, aflată parţial sub controlul Armatei ruse, fără să prezinte probe în acest sens, relatează Reuters.

Un consilier de la Ministerul ucrainan de interne respinge însă aceste acuzaţii şi apreciază că acastă otrăvire ar fi cauzată de faptul că militari ruşi au mâncat carne din conserve cu termernul de valabilitate expirat.

18:22 – Cel puțin 12 persoane, inclusiv copii, au fost rănite în atacul asupra unei clădiri din orașul Voznesensk, potrivit Procuraturii din Mikolaiev, relatează Ukrinform.

16:24 – Volodimir Zelenski a mulțumit SUA pentru un nou pachet de ajutor militar, în valoare de 775 milioane de dolari.

16:20 – Cel puțin nouă persoane au fost rănite în urma unui atac efectuat de Armata rusă asupra unei clădiri din orașul Voznesensk a anunțat ofițerul de presă al administrației militare regionale Nikolaev, Dmitri Pletenchuk, potrivit UNIAN.

15:15 – Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se află în centrul unui val de critici, după ce a dezvăluit cotidianului american The Washington Post că nu a comunicat public informaţiile primite de la CIA cu privire la iminenţa invaziei Federației Ruse cu scopul de a nu provoca o panică generalizată.

14:47 – Ministerul Apărării Naţionale (MApN), prin Compania Naţională Romtehnica, vrea să achiziţioneze minimum 115 şi maximum 231 de sisteme portabile de rachete antiaeriene cu rază foarte scurtă de acţiune (MANPAD), relevă date analizate de Profit.ro.

DETALII AICI

12:30 – Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor de stat din Rusia a anunţat vineri că ia măsuri punitive împotriva a cinci companii IT străine pentru încălcarea legilor privind conţinutul online, care pot impune motoarelor de căutare să includă o declinare a răspunderii cu privire la încălcări, transmite Reuters.

DETALII AICI

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW