Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Ziua 207 a războiului din Ucraina | Putin ar putea escalada războiul. Atacuri asupra hub-urilor de aprovizionare din țări NATO, inclusiv România, una dintre opţiuni – NYT

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Casa Albă, Departamentul de Stat, Pentagonul şi agenţiile de informaţii americane par mai îngrijorate ca niciodată că preşedintele rus, Vladimir Putin, ar putea escalada războiul din Ucraina pentru a compensa retragerea umilitoare, relatează New York Times. Oficialii americani nu ştiu exact ce formă ar putea lua escaladarea, dar multe dintre opţiunile pentru care se pregătesc sunt sumbre: un bombardament mai nediscriminatoriu al oraşelor ucrainene, o campanie de asasinate vizând lideri ucraineni de rang înalt sau un atac asupra centrelor de aprovizionare din afara Ucrainei, situate în ţări NATO precum Polonia şi România, care canalizează cantităţi mari de arme, muniţie şi echipament militar. Cu toate acestea, ultimul scenariu pare totuși greu de crezut, având în vedere că ar putea atrage un răspuns devastator din partea Alianței. 

Main News transmite cele mai importante informații din ziua 207 a războiului din Ucraina: 

19:42 – Forțele ucrainene au preluat controlul asupra ambelor maluri ale râului Oskil, anunță autoritățile de la Kiev, citate de Ukrinform.

18:00 – Un total de 165 de nave, cu 3,7 milioane de tone de produse agricole la bord, au părăsit Ucraina în baza unui acord negociat de Naţiunile Unite şi Turcia pentru deblocarea porturilor maritime ucrainene, a anunţat duminică Ministerul ucrainean al Infrastructurii, citat de Reuters.

DETALII AICI

17:54 – Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, va avea consultări şi întâlniri de securitate în timpul unei vizite de două zile în China, începând de duminică, a anunţat Ministerul de Externe al Chinei, citat de Reuters.

15:52 – Armata rusă foloseşte camioane de recrutare pentru a atrage voluntari, cărora le oferă salarii de aproape 3.000 de dolari pe lună drept stimulent, transmite Reuters.

15:39 – Mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului „Șor”, al oligarhului fugar Ilan Șor, aduși de prin toate colțurile Republicii Moldova, participă duminică, 18 septembrie, la o acțiune de protest în fața sediului președinției din Chișinăului împotriva guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate, relatează ZDG.md.

DETALII AICI

15:00 – Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, l-a convocat însărcinatului cu afaceri al Bielorusiei în România pentru a i se comunica poziția diplomației române referitoare la declarațiile făcute sâmbătă, 17 septembrie de liderul bielorus, Aleksandr Lukașenka.

DETALII AICI

13:57 – Rușii au bombardat un spital de psihiatrie din regiunea Harkiv, notează UNIAN. Potrivit șefului Administrației Militare Regionale, Oleg Sinegubov, patru angajați au unității medicale au fost uciși iar doi pacienți au fost răniți.

12:58 – Rusia şi-a extins atacurile asupra infrastructurii civile din Ucraina, săptămâna trecută, şi este probabil să-şi extindă în continuare raza de acţiune, a avertizat duminică Marea Britanie, în timp ce ucrainenii care se întorc pe teritoriul abandonat de forţele ruse încearcă să îşi găsească morţii, transmite Reuters.

12:47 – Porturile Constanţa, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia, extrem de importante pentru tranzitul cerealelor din Ucraina, au fost închise duminică, 18 septembrie, din cauza vântului puternic, care suflă la rafală cu peste 50 km/h, relatează News.ro.

Informații transmise LIVE din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW