Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


O nouă zi de război în Ucraina / Oficialii ucraineni estimează că cel puțin 2.500 de civili și-au pierdut viața în Mariupol

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 16 martie 2022

Mai multe explozii au fost semnalate în suburbiile capitalei Kiev, miercuri dimineață, în timp ce imaginile din satelit confirmă că cel puțin trei elicoptere militare rusești au fost distruse pe aeroportul din Herson, în a 21-a zi a războiului din Ucraina, relatează CNN. Armata Rusă își continuă bombardamentele asupra orașului Mariupol, port la Marea Neagră, unde, conform oficialilor ucraineni, cel puțin 2.500 de civili și-au pierdut viața. Volodimir Zelenski a susținut un discurs în fața Congresului SUA.

Vezi cum s-au desfășurat primele zile ale războiului din Ucraina:

  •      24 februarie                              25 februarie
  •      26 februarie                              27 februarie
  •      28 februarie                                    1 martie             
  •        2 martie                                         3 martie              
  •        4 martie                                         5 martie             
  •        6 martie                                         7 martie             
  •        8 martie                                         9 martie
  •       10 martie                                        11 martie
  •      12 martie                                         13 martie
  •      14 martie                                         15 martie

Main News a transmis LIVE cele mai importante momente din a 21-a zi de război în Ucraina:

16:33 – Zelenski s-a adresat miercuri, 16 martie, Congresului Statelor Unite ale Americii. „În acest moment, destinul țării noastre este la mijloc”, le-a spus președintele ucrainean parlamentarilor americani, cerându-le acestora să intensifice sancțiunile împotriva Federației Ruse și să accepte închiderea completă a spațiului aerian al Ucrainei, relatează CNN.

15:32 – Zece persoane care stăteau la o coadă la pâine în orașul Cernihiv au fost ucise de trupele ruse, potrivit Ambasadei SUA în Ucraina.

13:50 – Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a declarat miercuri, 16 martie, că negocierile de pace între Federația Rusă și Ucraina pot ajunge la un compromis, menționând că „nu există provocări” în ceea ce privește discuțiile pentru neutralitatea Ucrainei, relatează agenția rusă de presă TASS. Mai multe detalii aici.

13:07 – Federația Rusă caută să își consolideze prezența militară și să înlocuiască pierderile suferite în Ucraina cu întăriri din întreaga țară, inclusiv cu mercenari, a transmis marți, 15 martie, Ministerul Apărării din Marea Britanie. Mai multe detalii aici.

11:56 – Conform autoritățile ucrainene, cel puțin 500 de civili și-au pierdut viața în Hakiv în urma bombardamentelor rusești.

Sursa foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW