Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


255 de zile de război în Ucraina / Zelenski își dorește un acord de pace care să respecte integritatea teritorială a țării și care să compenseze distrugerile

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 5 noiembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Sâmbătă, 5 noiembrie, se împlinesc 255 de zile de când Vladimir Putin a declanșat invazia Ucrainei. Volodîmîr Zelenski a transmis în mesajul de noaptea trecută că Ucraina își dorește o pace „corectă și justă” care să respecte integritatea teritorială și să compenseze pentru distrugerile cauzate de Federația Rusă Ucrainei. Între timp, infrastructura energetică a Ucrainei suferă, iar autoritățile au anunțat că în 8 regiuni vor exista pene de curent în fiecare oră. Statele membre UE au trimis 500 de generatoare de curent guvernului de la Kiev, prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 255 a războiului din Ucraina:

19:32 – Armata Ucrainei susține că în decurs de 24 de ore a lovit 9 poziții ale forțelor ruse din regiunea Herson.

18:00 -„Teheranul trebuie să realizeze că există consecințe mai mari ce decurg din complicitatea la crimele agresorului rus asupra Ucrainei decât beneficiile aduse prin susținerea Federației Ruse”, a fost reacția lui Oleg Nikolenko, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

În ceea ce privește afirmația legată de întâlnirea diplomaților ucraineni și iranieni, Nikolenko a numit-o „insinuare” și arată că Ucraina „va continua să adopte măsuri stricte pentru a preveni folosirea armelor iraniene cu scopul de a omorî cetățeni ucraineni și a distruge infrastructura civilă”.

DETALII AICI.

16:54 – Vladimir Putin a declarat, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Naționale a Unității, că Federația Rusă este singurul stat care poate garanta „stabilitatea Ucrainei” și a acuzat țările vecine, România, Ungaria și Polonia, că și-ar dori teritoriile obținute de Ucraina la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ministerul de Externe a respins, sâmbătă, 5 noiembrie, declarațiile liderului de la Kremlin.

DETALII AICI.

16:09 – Două manifestații, aparent cu același obiectiv, au loc sâmbătă, 5 noiembrie, în Roma și în Milano, potrivit agenției italiene de știri Ansa.it. Italienii au ieșit în stradă pentru a cere sfârșitul războiului din Ucraina și, implicit, pacea, numai că abordarea cerută în cele două orașe este diferită.

DETALII AICI.

14:29 – Iranul, prin vocea ministrului de Externe, Hossein Amirabdollahian, a recunoscut că a furnizat drone Federației Ruse, cu mențiunea că livrările ar fi avut loc „cu câteva luni” înainte de invadarea Ucrainei, declanșată de Vladimir Putin pe 24 februarie.

DETALII AICI.

12:20 – 500 de generatoare de curent au fost trimise Ucrainei prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă a Uniunii Europene.

12:15 – Compania națională de stat Ukrenergo a anunțat că în 8 regiuni din Ucraina, inclusiv Kiev și Harkiv, vor exista pene de curent în fiecare oră, notează Kyiv Independent.

12:10 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

12:05 – 3 civili au fost uciși și alți 8 răniți în urma unor bombardamente lansate de Federația Rusă asupra regiunii Donetsk, notează Kyiv Independent.

12:00 – Ministerul britanic al Apărării susține că trupele mobilizate de Federația Rusă ajung în Ucraina fără să fie antrenate corespunzător.

11:50 – Grupul de mercenari Wagner și-a deschis primul sediu oficial în Sankt Petersburg, transmite Kyiv Independent.

11:40 – Institute for the Study of War (ISW, think-thank american) susține că Vladimir Putin va continua mobilizarea în Federația Rusă, întrucât mobilizarea parțială decretată în urmă cu o lună nu a produs suficientă resursă umană pentru armata rusă.

Think-thank-ul american a invocat un decret semnat în urmă cu o zi, ce permite Rusiei să mobilizeze cetățenii condamnați pentru crimă.

11:30 – Peste 70 de bombardamente au avut loc în regiunea Sumî între vineri și sâmbătă, relatează Kyiv Independent.

11:20 – Volodîmîr Zelenski a transmis în mesajul de noaptea trecută că Ucraina își dorește o pace „corectă și justă” care să respecte integritatea teritorială și să compenseze pentru distrugerile cauzate de Federația Rusă Ucrainei.

Președintele ucrainean a mai menționat că Federația Rusă nu este gata de negocieri, invocând ca argument mobilizarea decretată de Vladimir Putin luna trecută.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW