Sunday, July 14, 2024
Jurnalism corect


339 de zile de război în Ucraina / Peste 300 de tancuri sunt așteptate din Occident. Luptele continuă în Est

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 ianuarie 2023 Etichete: , , , ,

Ucraina așteaptă din partea statelor occidentale peste 300 de tancuri, potrivit unei declarații făcută de ambasadorul ucrainean din Franța. Între timp, lupte grele se duc în jurul localităților Vuhledar și Bahmut din Donetsk, iar președintele Zelenski susține că trupele ruse atacă orașele și satele din jurul pozițiilor ucrainene.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 339 a războiului din Ucraina:

17:34 – Rusia acuză armata ucraineană de uciderea a 14 persoane şi rănirea altor 24 – ”pacienţi şi personal medical” – într-un atac vizând un spital din regiunea Lugansk, în estul separatist al Ucrainei, relatează News.ro.

16:21 – Cel puțin 6.500 de soldați ruși ar fi capitulat apelând un număr special intitulat „Vreau să trăiesc”, potrivit guvernului ucrainean.

15:10 – Imagini din orașul Kostyantynivka, unde în această dimineață a avut loc un atac cu rachete asupra unei zone locuite. 3 civili au fost uciși, notează Kyiv Independent.

14:15 – Ucraina speră să mai obțină 24 de avioane de luptă moderne de la aliații occidentali, potrivit unui purtător de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, citat în presa din Ucraina.

12:40 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, conform datelor transmise de armata ucraineană:

11:35 – Transferurile de bani din Federația Rusă către state vecine, precum Kazahstan, Armenia sau Georgia, au crescut cu până la 500% pe parcursul anului 2022, atingând niveluri record, potrivit unor estimări prezentate în presa rusă și citate de Kyiv Independent.

10:30 – Ambasadorul Ucrainei în Franța, Vadym Omelchenko, a spus într-un interviu acordat BFMTV că statele occidentale au promis că vor livra Ucrainei 321 de tancuri.

10:20 – Ministerul britanic al Apărării contestă numărul trupelor despre care Federația Rusă a spus că au murit în urma atacului asupra regiunii Makiivka de la începutul anului.

Experții britancii susțin că în urma atacului cu rachetă au murit 300 de soldați ruși, în timp ce Moscova menționa că numărul acestora ar fi în jur de 89.

Cazul ar sublinia modul în care Federația Rusă utilizează dezinformarea în comunicarea publică, au adăugat reprezentanții Ministerului britanic al Apărării.

10:10 – Volodîmîr Zelenski susține că, în acest moment, se dau lupte grele în regiunea Donetsk, în jurul localităților Vuhledar și Bahmut.

„Ocupanții nu doar că ne atacă pozițiile, ci ei în mod deliberat distrug orașele și satele din jurul lor”, a spus președintele Ucrainei.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina, pe zile:

Sursă foto: INQUAM Photos / Florin Cornel

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW