Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Ziua 225 a războiului din Ucraina | Armata ucraineană a intrat în Luhansk 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 octombrie 2022 Etichete: ,

Forțele armate ale Ucrainei au reușit să pătrundă în vestul regiunii Luhansk, reușind să elibereze localitățile Hrekivka și Makiivka, situate la aproximativ 20 km sud-vest de orașul Svatove. Analiștii ISW susțin că terenul din vestul regiunii Luhansk este potrivit pentru mișcări rapide de tipul celor pe care ucrainenii le-au realizat la începutul lunii septembrie, și nu există indicii din surse deschise că armata rusă ar fi consolidat substanțial vestul acestei regiuni.

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 225 a războiului din Ucraina: 

20:39 – Joe Biden nu exclude posibilitatea de a se întâlni cu Vladimir Putin la Summitul G20 din Indonezia, ce va avea loc luna viitoare, notează The Guardian.

Rămâne de văzut”, a transmis președintele american, întrebat de reporteri dacă vede în Summitul G20 o oportunitate de a vorbi direct cu Vladimir Putin.

20:20 – Volodîmîr Zelenski le-a transmis liderilor europeni care s-au strâns în Praga că Ucraina trebuie să câștige războiul, pentru a preveni ca armata rusă să intre „în Varșovia sau, din nou, în Praga”, notează AFP.

Liderul de la Kiev a pledat pentru noi livrări de arme occidentale.

19:23 – Rafael Grossi, șeful AIEA, a transmis că situația din jurul Centralei Nucleare Zaporojie rămâne periculoasă, întrucât teritoriul din zona Centralei este minat, notează Kyiv Independent.

Grossi a precizat că misiunea Agenției de la Centrala Zaporojie va crește la 4 oameni, ce vor fi rotați la fiecare 3-4 săptămâni.

19:15 – Președintele Volodîmîr Zelenski se îndoiește de abilitatea lui Vladimir Putin de a ordona un atac nuclear, dar a menționat că lumea „nu îl va ierta niciodată” dacă recurge la un asemenea gest, arată Kyiv Independent.

18:45 – Forțele armate ale Ucrainei au recucerit 93 de localități în nord-estul țării, începând cu 21 septembrie.

18:30 – Uniunea Europeană a aprobat cel de-al optulea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, ca răspuns la escaladarea conflictului declanșat de Moscova în Ucraina, incluzând anexarea ilegală a teritoriului ucrainean pe baza unor „referendumuri” false, mobilizarea de trupe suplimentare și emiterea de amenințări nucleare, se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar.

DETALII AICI.

18:20 – Parlamentul Republicii Moldova a dispus prelungirea cu 60 de zile a stării de urgență începând de vineri, 7 octombrie, pe fondul războiului din Ucraina și a crizei energetice, relatează TVR Moldova

DETALII AICI.

16:46 – Câștigurile armatei ucrainene pe fronturile de nord-est și sud au provocat primele reacții publice negative din partea unor oficiali de la Moscova la adresa conducerii militare a Federației Ruse.

DETALII AICI

16:35 – Primele inspecţii efectuate săptămâna aceasta de către autorităţile suedeze la locul scurgerilor de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, în Marea Baltică, ”consolidează suspiciunile de sabotaj”, prin ”detonări” care au cauzat ”pagube importante”, anunţă joi parchetul suedez, relatează AFP.

15:05 – Cel puţin o persoană a fost ucisă iar alte şapte au fost rănite în bombardamente efectuate de ruși în Zaporojie, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

13:15 – Trei rachete lansate de Armata rusă au lovit regiunea Zaporojie, anunță președintele administrației militare regionale, Oleksandr Starukh, potrivit UNIAN.

10:00 – Agenţiile de informaţii americane cred că anumiţi membri ai Guvernului ucrainean au autorizat atacul în care o maşină a explodat lângă Moscova în august, soldându-se cu decesul Dariei Dughina, fiica unui proeminent naţionalist rus, relatează The New York Times.

DETALII AICI

Informații transmise LIVE din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW