Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


193 de zile de război în Ucraina / Zelenksi acuză Federația Rusă de șantaj energetic: Se pregătește să dea o lovitură decisivă tuturor europenilor

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 septembrie 2022

Președintele Volodîmîr Zelenski a acuzat Federația Rusă că practică șantaj energetic și a avertizat că, prin decizia Gazprom de a suspenda livrările de gaz prin Nord Stream 1 pe o perioadă indefinită, Moscova s-ar pregăti să „dea o lovitură decisivă tuturor europenilor”. Între timp, Ministerul britanic al Apărării arată că soldații ruși au probleme de disciplină și, de cele mai multe ori, sunt neplătiți pentru campania militară din Ucraina. 382 de copii, cei mai mulți din Donetsk, au fost uciși de forțele ruse în timpul invaziei, arată Parchetul General ucrainean. Este cea de-a 193-a zi a războiului.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 193 a războiului din Ucraina:

19:11 – Kremlinul susține că Vladimir Putin va negocia cu Volodîmîr Zelenski finalizarea „operațiunii militare speciale” doar în condițiile impuse de Moscova, notează Interfax.

18:29 – „Nu vă voi spune detaliile, dar steagurile ucrainene se întorc de drept acolo unde ar trebui să fie. Și nu este loc pentru ocupanți pe pământul nostru”, a spus Volodymyr Zelenskyi, în urma unei întâlniri cu șefii armatei ucrainene.

17:57 – 13 noi nave care transportă grâu din Ucraina au părăsit duminică porturile de la Marea Neagră. 282.500 de tone de grâu este transportat de cele 13 nave, arată Kyiv Independent.

17:20 – Primarul orașului Melitopol, ocupat de ruși, susține că 5 școli din oraș au fost transformate de forțele ocupante în baze militare, potrivit Kyiv Independent.

15:14 – Ucraina ar urma să primească 5 miliarde de euro drept ajutor financiar din partea Uniunii Europene pe parcursul săptămânii viitoare, a anunțat premierul ucrainean Denys Shmyhal.

15:08 – Primarul orașului Enerhodar susține că arata rusă blochează acordarea de ajutoare umanitare populației din oraș pentru a 2-a zi la rând, arată Kyiv Independent.

14:46 – Un siloz de grâne din Ochakiv, din regiunea Mykolaiv, care depozita mii de tone de grâu, a fost distrus în urma unui atac aerian al forțelor ruse, potrivit Ukrinform.

14:00 – Serviciile secrete ucrainene susțin că au interceptat o convorbire telefonică în care un soldat rus susține că noii recruți ai armatei ruse nu sunt echipați corespunzător, notează Kyiv Independent.

12:25 – Într-un video apărut publicat de The Insider s-ar observa cum Rusia ar lansa rachete din apropierea Centralei Nucleare Zaporojie.

12:20 – Un oficial din Armata Ucrainei, Mykola Zhyrnov, susține că armata ucraineană distruge aproximativ 70% din rachetele lansate de armata rusă, notează Kyiv Independent.

12:15 – Ministerul britanic al Apărării susține că soldații ruși au probleme de disciplină și, de cele mai multe ori, sunt neplătiți, pe lângă problemele cu care se confruntă din cauza pierderilor însemnate înregistrate de armata rusă în timpul invaziei.

12:10 – 382 de copii au fost uciși de forțele ruse în timpul invaziei, iar alți 740 au fost răniți, arată Parchetul General al Ucrainei.

12:05 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

12:00 – Contraofensiva ucraineană din Herson are, mai degrabă, scopul de a afecta capabilitățile logistice și militare ale Federației Ruse, decât să obțină „rezultate imediate”, arată Institute for the Study of War.

ISW mai notează că Ucraina atacă liniile de comunicare și locurile în care există multe echipamente și personal militare ce aparțin Federației Ruse.

11:55 – Președintele ucrainean a acuzat Federația Rusă de șantaj energetic:

Rusia se pregătește să dea o lovitură decisivă tuturor europenilor în domeniul energetic”, a avertizat Volodîmîr Zelenski, în cadrul mesajului transmis noaptea trecută.

Rusia vrea să distrugă viața de zi cu zi a fiecărui cetățean din Europa”, a adăugat președintele Ucrainei, menționând decizia Gazprom de a suspenda alimentarea cu gaz via Nord Stream 1 pe o perioadă nedefinită.

11:50 – Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat, într-un interviu pentru BBC, că impactul economic al războiului din Ucraina este dur pentru aliaţii săi, dar că, aşa cum britanicii ”îşi numără bănuţii”, ucrainenii ”îşi numără victimele”.

DETALII AICI.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Foto: Președinția Ucrainei/ president.gov.ua

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW