Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Ziua 239 de război / Ucraina limitează consumul de energie electrică

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 20 octombrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Joi, 20 octombrie, ziua 239 de război în țara vecină. Ucraina a început să restricționeze aprovizionarea cu energie electrică în toată țara începând de la ora locală 7:00 ca răspuns la atacurile Federației Ruse împotriva infrastructurii sale energetice.

Șeful adjunct al Biroului Președintelui, Kyrylo Timosenko, a avertizat cetățenii că vor trebui să economisească energie. 

„Începând de la 7:00 până la 23:00, este necesar să se minimizeze utilizarea energiei electrice. Acest lucru se aplică rezidenților din TOATE regiunile țării. Dacă acest lucru nu se face, ar trebui să vă pregătiți pentru opriri temporare”, a scris Kyrylo Timosenko pe Telegram. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 239 a războiului din Ucraina

20:30 – Peste 10.000 de firme au fost deschise de cetățeni ucraineni în Polonia, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, notează Kyiv Independent.

20:10 – 146 de trupuri neînsuflețite (111 ale unor civili și 35 ale unor soldați) au fost descoperite într-o groapă comună din orașul Lîman, din Donetsk, potrivit poliției ucrainene.

19:30 – Inflația în Ucraina va ajunge la 30% în anul 2022, potrivit datelor furnizate de Banca Națională și citate de Kyiv Independent.

18:20 – Peste 300 de atacuri aeriene au avut loc asupra infrastructurii energetice a Ucrainei în ultimele 10 zile, potrivit ministrului ucrainean al Energiei, Herman Halushchenko, citat de presa ucraineană.

16:58Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a salutat plecarea lui Liz Truss din funcția de prim-ministru britanic, descriind-o drept o „rușine” de lider care va fi amintit pentru „analfabetismul său catastrofal”.

Liz Truss a demisionat joi, 20 octombrie, din funcția de prim-ministru al Marii Britanii, devenind astfel premierul britanic cu cel mai scurt mandat din istoria Regatului Unit. Fosta șefă a diplomației de la Londra a condus Guvernul britanic pentru doar 45 de zile.

DETALII AICI.

16:41 – Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat că Occidentul încearcă să pună „presiune” asupra Teheranului cu acuzații că Moscova folosește drone fabricate de Iran în Ucraina, afirmații pe care Federația Rusă și Iranul le neagă.

„Tot ceea ce se face acum pe calea iraniană este subordonat unui singur obiectiv – presiunea asupra acestei țări. Și Washingtonul mobilizează țările NATO și UE pentru aceasta, în sprijinul poziției sale”, a transmis Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. 

15:04Recenta admitere a Federației Ruse că a apărut o „situație dificilă” în regiunea Herson este extrem de neobișnuită și indică probabil că autoritățile iau în considerare o retragere majoră a forțelor lor din zona de la vest de râul Nipro, au declarat serviciile de informații britanice, conform The Guardian

14:59 – Un avion de patrulare al Armatei Marii Britanii a fost pe punctul de a fi lovit de o rachetă lansată de aeronavele forțelor aeriene ale Federației Ruse deasupra Mării Negre, a declarat joi, 20 octombrie, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

DETALII AICI.

14:10 – Un incendiu a distrus aproape în întregime – fără să facă victime – un adăpost în care erau cazați refugiați ucraineni, la Gross Strömkendorf, în nordul Germaniei, anunță poliția locală, care acuză un act criminal, notează News.ro.

Cei aproximativ 15 refugiaţi ucraineni şi personalul adăpostului de la Gross Strömkendorf, în Mecklenburg-Pomerania, au fost evacuaţi la timp, precizează într-un comunicat poliţia locală.

14:01 – Rachetele rusești au lovit o școală din regiunea Zaporojie, potrivit șefului adjunct al Biroului Președintelui Ucrainei, Kyrylo Timosenko.

„În această dimineață, în jurul orei locale 7:20, teroriștii ruși au lansat un atac cu rachetă pe teritoriul unei școli, a declarat Timosenko, citat de CNN

13:30 – Diplomații Uniunii Europene au stabilit joi, 20 octombrie, lista persoanelor și entităților iraniene sancționate pentru livrarea de drone folosite de forțele ruse pentru a ataca orașele ucrainene.

DETALII AICI.

13:25 – Cancelarul german Olaf Scholz l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că folosește energia și foamea drept arme, dar nu a reușit să rupă unitatea Occidentului.

„Nu vom lăsa ultima escaladare a Moscovei să rămână fără răspuns (…) Ei doar vor întări unitatea și hotărârea Ucrainei și a partenerilor săi”, a declarat Scholz în fața parlamentului german.

13:20 – Așa-zișii oficiali din Herson au început să mute civili pe teritoriul Federației Ruse, invocând temerile unei contraofensive ucrainene.

Oficialii ucraineni au descris evacuarea drept „un spectacol de propagandă” şi le-au spus oamenilor să nu se conformeze cererii, relatează The Guardian

Conform sursei citate, un număr de persoane au raportat că au primit mesaje text în masă care avertizează că orașul va fi bombardat și îi informează că autobuzele vor pleca din port de la ora 7:00 joi, 20 octombrie. 

11:14 – O rachetă rusă a lovit o centrală termică importantă din orașul Burshtyn din vestul Ucrainei, a declarat guvernatorul regiunii, ultimul dintr-un val de atacuri asupra infrastructurii înainte de iarnă, relatează Reuters.

10:10 – Liderii celor 27 de țări ale Uniunii Europene urmează să se întâlnească pentru a discuta opțiunile de a sprijini mai mult Ucraina, inclusiv cu echipamente energetice, ajutând la restabilirea alimentării cu energie și finanțarea pe termen lung pentru reconstrucție, notează The Guardian.

Și președintele Klaus Iohannis va fi prezent la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles.

DETALII AICI.

De asemenea, se așteaptă ca liderii să susțină un preț de referință alternativ pentru gazul natural lichefiat și achiziția comună de gaze, după ce au convenit anterior să reducă consumul și să introducă taxe pe profiturile extraordinare în industria energetică.

În timp ce 15 țări, inclusiv Franța și Polonia, susțin o anumită formă de plafon, ele se confruntă cu o opoziție puternică din partea Germaniei și Țărilor de Jos – respectiv cea mai mare economie și cel mai mare cumpărător de gaze din Europa și un important centru european de comercializare a gazelor.

09:30Parlamentul European a acordat poporului ucrainean în seara zilei de miercuri, 19 octombrie, Premiul anual Saharov pentru libertatea de gândire.

DETALII AICI.

09:00Statele Unite, Marea Britanie și Franța au declarat că există „dovezi clare” că Federația Rusă folosește drone iraniene pentru a lovi civilii din Ucraina. 

„Deși Iranul continuă să mintă, lumea este conștientă de faptul că Rusia folosește drone iraniene pentru a ataca civilii ucraineni și infrastructura țării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price.

Informații transmise LIVE din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Kyiv Independent / Twitter

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW