Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Ziua 143 de război / Oficial ucrainean: 70% din bombardamentele rusești lovesc zone rezidențiale

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 16 iulie 2022

70% din bombardamentele rusești au lovit în zonele rezidențiale din țara vecină, doar 30% vizând infrastructura militară, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării ucrainean, Oleksandr Motuzyanyk. În același timp, conform Procuraturii Generale, cel puțin 353 de copii au fost uciși în război. Este ziua 143 a invaziei ruse în Ucraina. 

Think thank-ul american Institute for the Study of War (ISW) a transmis, în raportul zilnic, că, cel mai probabil, Federația Rusă va continua operațiunea Donbas după ce a făcut o pauză operațională la capturarea Sievierodonețk-ului. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din a 143-a zi a războiului din Ucraina:

19:57 – Într-o analiză a relației România-Republica Moldova-Federația Rusă autorul american Robert D. Kaplan a afirmat că experții români se tem de un atac al Federației Ruse. Acesta pune la îndoială angajamentul Occidentului într-un astfel de scenariu, dar spune că „Putin ar trebui să se teamă de România”, avansând ideea unei apropieri între destinul președintelui rus și cel al dictatorului Nicolae Ceaușescu.

DETALII AICI. 

15:39Ucraina a condamnat o femeie la cinci ani de închisoare pentru coordonarea unei rețele de agenți ruși în Ucraina, a anunțat The Kyiv Independent

15:30Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat unităţilor militare ruse care operează în toate zonele Ucrainei să-şi intensifice operaţiunile pentru a preveni loviturile în estul Ucrainei şi în alte teritorii controlate de Rusia, a anunţat ministerul într-un comunicat pe site-ul său, potrivit Reuters

15:25O delegație rusă a vizitat un aerodrom din centrul Iranului de cel puțin două ori în ultima lună, pentru a examina drone militare, potrivit consilierului pentru securitate națională Jake Sullivan și unor imagini din satelit obținute de CNN.

DETALII AICI.

13:22 – O rachetă rusească a lovit peste noapte oraşul Ciuhuiiv, din regiunea Harkov (nord-estul Ucrainei), atac soldat cu moartea a trei persoane, inclusiv a unei femei de 70 de ani, şi rănirea altor trei, a declarat sâmbătă guvernatorul regional Oleg Sinehubov, notează News.ro.

Atacul a avariat o clădire rezidenţială cu două etaje, o şcoală şi un magazin.

Federația Rusă a negat în mod repetat că a vizat civili în timpul aşa-numitei „operaţiuni militare speciale”.

11:58 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începerea războiului din țara vecină, potrivit părții ucrainene:

11:44 – 12.319 cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore, în creștere cu 4% faţă de ziua precedentă, a transmis Poliția de Frontieră.

Potrivit celor mai recente date ale ONU, de la izbucnirea conflictului din Ucraina, în țara noastră au intrat peste 800.000 de cetățeni ucraineni.

Numărul total al oamenilor care au părăsit țara vecină din cauza războiului cu Federația Rusă a ajuns la 9 milioane.

11:31 – Cel puţin trei persoane au murit şi 15 au fost rănite în urma unui atac cu rachete produs vineri la Dnipro, în centrul Ucrainei, notează News.ro.

Dnipro este al patrulea oraş ca mărime al Ucrainei, cu peste 1 milion de locuitori.

10:00 – În războiul din Ucraina și-au pierdut viața cel puțin 353 de copii, iar 662 au fost răniți, conform Procuraturii Generale, însă numerele ar putea fi mai mari, deoarece nu includ victimele din teritoriile ocupate de ruși. 

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW