Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Ziua 158 de război la graniță / Rusia susține că sediul marinei din Sevastopol a fost atacat cu drona. Bombardamentele continuă în mai multe regiuni

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 31 iulie 2022

Ucraina pregătește evacuarea celor 200.000 de civili din regiunea Donetsk, iar mai multe regiuni au fost țintele bombardamentelor Federației Ruse, soldate și cu victime. În timp ce marina rusă sărbătorește ziua forțelor navale, un sediu al forțelor navale ruse din Sevastopol a fost atacat cu drona, iar cinci persoane au fost rănite. Ministerul rus al Apărării va permite reprezentanților ONU și Crucii Roșii să investigheze închisoarea din Olenivka, unde 50 de prizonieri de război ucraineni și-au pierdut viața în urma unui atac aerian. Zelenskiy s-a referit la atacul asupra închisorii din Donetsk și le-a cerut statelor occidentale să catalogheze Federația Rusă drept un „stat terorist”. Este cea de-a 158-a zi a invaziei ruse în Ucraina. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 158 a războiului din Ucraina: 

19:52 – Navigarea prin canalul Bâstroe, de la Gurile Dunării, a fost suspendată, până când va fi finalizată ancheta legată de explozia navei civile ucrainene, de vineri, potrivit Kyiv Independent.

DETALII AICI.

19:40 -„Recolta ucraineană de grâu din acest an este în pericol să fie de două ori mai mică”, a transmis președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, pe Twitter.

18:38 – Regiunea Mykolaiv a fost bombardată, duminică, de cel puțin 40 de ori de Armata Federației Ruse, potrivit autorităților ucrainene, citate de Ukrinform.

17:30 – Noua doctrină navală a Federației Ruse cataloghează SUA drept principal inamic și evidențiază ambițiile Kremlinului la Marea Neagră și Marea Arctică.

DETALII AICI.

15:51 – Turcia susține că primul transport ucrainean de cereale ar urma să ajungă la Istanbul pe 3 august, potrivit presei ucrainene.

DETALII AICI.

14:25 – Flota rusă urmează să fie dotată „în lunile următoare” cu o nouă rachetă de croazieră hipersonică – de tip Zircon -, care ”nu cunoaşte niciun obstacol”, anunţă duminică preşedintele rus Vladimir Putin, în toiul ofensivei ruse în Ucraina, relatează AFP.

13:08 – Federația Rusă continuă să facă pregătiri pentru a organiza referendumuri pentru anexarea regiunilor ucrainene ocupate în timpul invaziei declanșată pe 24 februarie, au avertizat serviciile de informații ucrainene, citate de Unian. Vizate sunt regiunile Herson și Zaporizhia, din Estul țării.

DETALII AICI.

12:25 – Duminică dimineață au avut loc cele mai ample bombardamente asupra regiunii Mykolaiv, după cum le-a descris primarul din oraș, citat de Kyiv Independent. O școală a fost avariată, iar o clădire ce aparține unuia dintre cei mai influenți oameni de afaceri din agricultura ucraineană, Oleksiy Vadaturskyi, a fost distrusă.

Omul de afaceri, în vârstă de 74 de ani, și soția lui, au fost uciși în urma bombardamentelor.

12:20 – O persoană a murit și alte 2 au fost rănite în urma bombardamentelor de duminică din regiunea Sumî.

12:15 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse, potrivit datelor furnizate de autoritățile ucrainene:

12:10 – Armata Ucrainei a atacat cu drona sediul forțelor navale ruse din Sevastopol, Crimeea, au acuzat reprezentanții Federației Ruse. 5 persoane au fost rănite, notează TASS. Pe 31 iulie este ziua marinei ruse, iar ceremoniile au fost anulate.

Reprezentanții forțelor ucrainene au negat acuzațiile, menționând că, în momentul în care vor încerca să recucerească Crimeea, atacurile vor fi lansate într-un mod diferit.

12:05 – Ministerul rus al Apărării susține că va permite experților ONU și Crucii Roșii să investigheze modul în care prizonierii de război de la Olenivka au murit. Rusia și Ucraina se acuză reciproc de distrugerea închisorii din Donetsk.

Volodymyr Zelenskiy a cerut Occidentului să catalogheze Federația Rusă drept stat terorist, în urma atacului de pe 29 iulie.

A fost o crimă în masă. Ce relații mai poți avea cu teroriștii, după acest atac? Ce fel de afaceri pot fi încheiate cu o asemenea țară?”, a fost mesajul președintelui ucrainean.

12:00 – Primarul orașului Harkiv, Igor Terekhov, a raportat noi bombardamente ale trupelor ruse asupra orașului.

11:55 – Noaptea trecută, vicepremierul Iryna Vereshchuk a anunțat că 200.000 de civili din Donetsk vor fi evacuați.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW