Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Ziua 292 de război la graniță / Sediul Wagner din Ucraina ar fi fost distrus

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 decembrie 2022 Etichete: , , ,

Un înalt oficial din Ucraina a declarat că forțele ucrainene au atacat un complex hotelier din estul țării unde se aflau membri ai grupului militar privat Wagner, „ucigând mulți dintre ei”. Miniștrii de Externe ai Uniunii Europene se vor întâlni luni pentru a conveni asupra unor noi sancțiuni împotriva Federației Ruse și Iranului și a unui ajutor de încă 2 miliarde de euro pentru Ucraina. Luni, 12 decembrie, se împlinesc 292 de zile de când Vladimir Putin a ordonat invazia țării vecine. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 292 a războiului din Ucraina: 

21:23 – Trupele ruse își concentrează eforturile pe desfășurarea de acțiuni ofensive în patru direcții: Liman, Bakhmut, Avdiivka și Zaporojie, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit Ukrinform.

18:18 – Ucraina are nevoie de 1 miliard de dolari pentru a restabili rapid infrastructura critică pentru a trece peste iarnă, a declarat prim-ministrul Denis Shmihal la o reuniune a OCDE, relatează Ukrayinska Pravda.

17:00 – Doi civili au fost uciși și alți zece răniți în urma atacurilor rusești cu rachete asupra orașului Hirnyk din regiunea Donețk din estul Ucrainei.

16:21 – Miniștrii de Externe ai Uniunii Europene au convenit să suplimenteze cu încă 2 miliarde de euro fondul folosit pentru a plăti sprijinul militar oferit Ucrainei.

DETALII AICI.

15:30 – Două persoane au fost ucise și alte cinci rănite după ce trupele ruse au bombardat regiunea Herson, din sudul Ucrainei, potrivit autorităților locale.

15:12 – Ucraina a atacat o cazarmă din orașul Melitopol, unele surse ucrainene susținând că s-au înregistrat zeci de victime în rândul rușilor. Potrivit martorilor, s-au auzit 10 explozii, deși unele dintre acestea ar fi putut fi de la sisteme antiaeriene rusești, relatează The Guardian.

15:07 – Ambasada Ucrainei în Grecia a primit o scrisoare-capcană, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko.

Ucraina a anunţat săptămâna trecută că o serie de „pachete sângeroase” au fost trimise misiunilor sale din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-capcană a dost detonată la ambasada Ucrainei în Spania, iar poliţia a dezamorsat altele trimise, printre alţii, premierului Pedro Sánchez.

12:45 – Forțele ruse au atacat regiunile Donețk și Lugansk din estul Ucrainei cu rachete, drone și artilerie, a anunțat Statul Major al Ucrainei.

Trupele din satul Troitske din Luhansk au instalat echipamente și poziții de tragere în apropierea clădirilor rezidențiale. Statul Major a mai spus că Federația Rusă continuă să folosească civili ca scuturi umane.

11:00 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în țara vecină, conform părții ucrainene:

10:18Președintele turc Tayyip Erdogan și omologul rus, Vladimir Putin, au discutat duminică, 11 decembrie, despre acordul de export de cereale de la Marea Neagră și despre o propunere a Federației Ruse de a crea în Turcia o bază pentru exporturile de gaze naturale rusești.

DETALII AICI.

09:36 – Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a cerut să se lucreze mai mult în domeniul securității și apărării europene, îndemnând regiunea să „cheltuiască mai bine și să coopereze mai mult”.

09:00Joe Biden s-a angajat să acorde prioritate eforturilor de a spori apărarea antiaeriană a Ucrainei, în timpul unui apel cu Volodimir Zelenski.

Biden a salutat, de asemenea, „deschiderea declarată a lui Zelenski către o pace justă bazată pe principii fundamentale consacrate în Carta Națiunilor Unite”, potrivit unui comunicat de presă de la Casa Albă, citat de The Guardian

O conversație fructuoasă cu președintele Statelor Unite. Mi-am exprimat recunoștința pentru un alt pachet de securitate. Am discutat în continuare despre cooperarea în domeniul apărării, protecția și întreținerea sectorului nostru energetic. Poziții coordonate în ajunul summitului online #G7. Conducerea Americii rămâne fermă!”, a transmis și președintele ucrainean într-un mesaj pe Twitter. 

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW