Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Ziua 116 de război în Ucraina / Trupele ruse încearcă să obțină controlul deplin asupra orașului Sievierodonetsk

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 iunie 2022

Duminică, 19 iunie, în cea de-a 116-a zi de război, trupele Federației Ruse încearcă să obțină controlul deplin asupra orașului Sievierodonetsk din Estul asediat al Ucrainei. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că G7 va clarifica, la următorul summit, că o să ofere Ucrainei sprijinul de care are nevoie „atâta timp cât este necesar”.

„Astăzi, mâine sau poimâine, vor arunca toate rezervele pe care le au… pentru că sunt deja atât de mulți acolo”, a declarat guvernatorul regiunii Lugansk.

Rusia a trimis un număr mare de trupe de rezervă la Sievierodonetsk din alte zone de luptă. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante evenimente din ziua 116 de război în Ucraina:

19:36 – Politico a publicat o diagramă care arată țările care fac parte și țările care vor să adere la NATO și la UE.

19:27 – SUA au transferat Ucrainei 1.400 de sisteme antiaeriene Stinger și 6.500 de sisteme antitanc Javelin, a declarat liderul partidului politic ucrainean Golos.

16:01 – Războiul din Ucraina ar putea dura „ani”, a avertizat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu publicat duminică, 19 iunie, de cotidianul german Bild, îndemnând ţările occidentale să ajute Kievul.

DETALII AICI.

15:46Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că G7 va clarifica, la următorul summit, că Ucraina o să primească, din partea statelor mebre G7, sprijinul de care are nevoie „atâta timp cât este necesar”.

„Vrem să ne asigurăm că nu îi ies calculele președintelui rus [Vladimir Putin].

Putin speră, evident, că totul se va pune la punct odată ce va cuceri suficient pământ și comunitatea internațională va reveni la afacerile lor obișnuite. Este o iluzie”, a transmis Scholz, citat de The Guardian

15:44Cinci civili au fost uciși în urma bombardamentelor ucrainene asupra orașului separatist Donețk, din Est, potrivit autorităților locale, citate de The Guardian.

14:27 – Zelenski a jurat să preia zonele din sudul Ucrainei ocupate de trupele ruse, a scris DPA, potrivit News.ro.

„Nu vom preda sudul nimănui”, a spus Zelenski într-o alocuţiune video

Zelenski a promis, de asemenea, că Ucraina va face totul pentru a relua exporturile de alimente din porturile sale, de îndată ce acest lucru se va putea face în siguranţă, cu ajutorul internaţional.

14:24 – Pentagonul ia în considerare trimiterea a patru lansatoare de rachete suplimentare în Ucraina, relatează Politico.

13:55 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începerea invaziei din Ucraina, potrivit părții ucrainene:

13:44Zelenski a oferit premii de stat polițiștilor de frontieră din Odesa în timp ce a vizitat trupele din sudul Ucrainei.

„Este important să rămâneți în viață. Cât timp trăiți, există un zid ucrainean puternic care ne protejează țara”, le-a transmis președintele țării vecine, citat de The Guardian. 

12:38 – Federația Rusă a trimis un număr mare de trupe de rezervă la Sievierodonetsk din alte zone de luptă pentru a încerca să obțină controlul deplin asupra orașului din Estul asediat al Ucrainei, potrivit guvernatorului regiunii Lugansk, relatează The Guardian

12:17Poliția de Frontieră a anunțat că în ultimele 24 de ore au intrat în România 10.893 de cetăţeni ucraineni, în creștere cu 19% faţă de ziua precedentă.

De la declanșarea războiului din țara vecină de pe data de 24 februarie și până sâmbătă, 18 iunie, au intrat în România 1.241.750 cetăţeni ucraineni.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: The Kyiv Independent / Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW