Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


349 de zile de război în Ucraina / Schimbări la vârful unor instituții importante ucrainene. Peste 133.000 de soldați ruși ar fi fost uciși

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 februarie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Parlamentul Ucrainei a aprobat marți numirile la vârful Ministerului de Interne și la vârful Serviciului de Informații al Ucrainei (SBU), în timp ce fostul ministru al Apărării, Oleksii Reznikov, a transmis un mesaj de „rămas-bun”, fiind schimbat cu Kyrylo Budanov, șeful serviciului de informații al Armatei. Între timp, 1 persoană a murit și alte 7 au fost rănite în ultimele 24 de ore, în urma atacurilor lansate de Federația Rusă asupra a 9 regiuni ucrainene. Marți, 7 februarie, se împlinesc 349 de zile de război în Ucraina.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 349 a războiului din Ucraina:

19:00 – Armata ucraineană transmis că ultimele 24 de ore au fost cele mai grele pentru trupele ruseşti de la începutul războiului.

Partea ucraineană a declarat că 1.030 de soldaţi ruși şi-au pierdut viaţa în cursul nopţii, astfel că bilanţul total al pierderilor umane suferite de ruşi a ajuns la 133.190, relatează Reuters.

18:08 – Parlamentul ucrainean a aprobat marţi numirea unui nou ministru de interne şi a şefului Serviciului de Securitate, notează News.ro.

Noul ministru de interne este Ihor Klimenko, fost şef al poliţiei naţionale, iar Vasil Maliuk este noul şef al Serviciului de Securitate a Statului (SBU). El ocupa funcţia de şef interimar al SBU din iulie anul trecut.

15:16 – Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a lansat noi amenințări la adresa Occidentului, relatează The Guardian.

Șoigu a transmis în timpul unei conferințe de presă că livrările de armament din statele NATO către Ucraina „atrag” Alianța Nord-Atlantică în conflict și că acest lucru ar duce la „un nivel imprevizibil al escaladării”.

14:30 – Oleksiy Danilov, un oficial ucrainean de rang înalt, din domeniul Securității Naționale, s-a arătat încrezător, luni, la CNN, că Ucraina ar putea primi avioane de luptă F-16 din partea SUA.

El a spus că este „doar o chestiune de timp” până Kievul va primi avioanele F-16, potrivit The Guardian.

13:45 – Ucraina va trimite ajutor umanitar în Turcia, după cutremurele de peste 7 grade pe Scara Richter care au lovit luni sudul țării și Siria, potrivit Kyiv Independent.

12:50 – Ihor Klymenko este noul ministru de Interne al Ucrainei, fiind numit marți de Parlamentul ucrainean, citat de Kyiv Independent. Reamintim că fostul ministru de Interne, Denys Monastyrsky, a murit după ce elicopterul în care se afla, alături de adjunctul lui, s-a prăbușit în Kiev pe 18 ianuarie.

12:45 – Vasyl Maliuk a devenit oficial șef al Serviciului de Informații al Ucrainei (SBU), potrivit Kyiv Independent. El era interimar încă din iulie, când fostul șef, Ivan Bakanov, a fost demis fiind acuzat de trădare.

12:35 – O persoană a murit și alte 7 au fost rănite în ultimele 24 de ore, după ce Federația Rusă a lansat atacuri asupra regiunilor Donetsk, Herson, Harkiv, Sumî, Mîkolaiv, Chernihiv, Zaporojie, Dnipropetrovsk și Lugansk.

12:20 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

12:10 – Ministerul britanic al Apărării susține că Federația Rusă este incapabilă să mobilizeze trupe necesare pentru un atac la scară largă ce ar putea schimba cursul războiului, cel puțin în următoarele săptămâni.

Analiștii britanici susțin că Rusia are un deficit de muniție și trupe pentru a putea obține câștiguri teritoriale, deși aduce întăriri în Estul Ucrainei.

Forțele ruse reușesc să avanseze câteva sute de metri pe săptămână”, se mai arată în analiza Ministerului britanic al Apărării.

12:05 – „Păstrați linia. Mulțumesc pentru tot ajutorul și pentru criticile constructive. Am tras concluziile. Continuăm reformele. Chiar și în timpul războiului. Ne întărim apărarea și lucrăm pentru victorie. Glorie Ucrainei!”, a fost primul mesaj transmis de fostul ministru al Apărării, Oleksii Reznikov,

Reamintim că în ziua precedentă Reznikov a fost demis de Volodîmîr Zelenski, iar funcția lui a fost preluată de șeful serviciului de informații al armatei ucrainene, Kyrylo Budanov.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: UNIAN

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW