Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Ziua 160 a războiului din Ucraina | Forțele ruse, responsabile pentru atacul asupra închisorii Olenivka – ISW

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 2 august 2022

Forțele ruse sunt responsabile de atacul efectuat în data de 28 iulie asupra închisorii Olenivka, în care 53 de prizonieri ucraineni au fost uciși, notează The Institute for the Study of War. Totodată, observă analiștii prestigiosului think tank american, eforturile pentru a descuraja și suprima mișcările partizane din teritoriile ocupate, ocupanții își intensifică eforturile de descurajare a atacurilor partizanilor asupra oficialilor ruși și a colaboratorilor ucraineni.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 160 a războiului din Ucraina: 

20:50– Invazia declanșată de Federația Rusă în Ucraina a provocat daune în economia ucraineană în valoare de peste 108 miliarde de dolari, potrivit Școlii de Economie din Kiev, citată de Kyiv Independent.

20:20 – 53 de localități din regiunea Herson au fost recucerite de Armata Ucrainei, susțin autoritățile ucrainene, citate de Kyiv Independent.

19:46 – Ucraina a primit asistența financiară de 1 miliard de euro, alocată de Uniunea Europeană, relatează Ukrinform.

18:55Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, a avut o întrevedere cu actualul președinte al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone Zbigniew Rau.

Liderul de la Kiev a mulțumit președintelui și guvernului Poloniei, precum și întregului popor polonez, pentru sprijinul puternic acordat Ucrainei în timpul invaziei ruse pe scară largă.

Aceștia sunt vecini puternici care ne ajută astăzi, în acest moment istoric, susținându-ne în diverse direcții”, a spus Volodymyr Zelenskyi, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială a Ucrainei. 

18:26 –  Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a avertizat că acordul pentru reluarea exporturilor de cereale ucrainene ar putea da greș, dacă Occidentul nu va aplica componenta prin care reduce sancțiunile aplicate exporturilor de cereale și îngrășăminte ruse, relatează Agerpres.

DETALII AICI.

17:19 – Ministerul rus al Apărării a acuzat că spioni americani ar coordona atacurile armatei ucrainene asupra forțelor ruse, ceea ce, în viziunea Moscovei, ar reprezenta o implicare directă a SUA în conflictul militar din Ucraina, notează Reuters.

DETALII AICI.

15:56 – Prima încărcătură de cereale ucrainene exportate după invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie, urmează să sosească la Istanbul ”după miezul nopţii” de marţi spre miercuri, anunţă Ministerul turc al Apărării, relatează AFP.

14:48 – Într-o discuție avută cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, Volodimir Zelenski a solicitat statelor occidentale creșterea livrărilor de armament.

14:38 – Cinci luptători străini care s-au alăturat Ucrainei în apărarea oraşului portuar Mariupol vor fi judecaţi în cadrul unui proces aşa-numita Republică Populară Doneţk (RPD), sub acuzaţia că sunt mercenari, relatează CNN.

13:26 – Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat marți că Armata rusă a distrus șase sisteme de rachete HIMARS de producție americană de la începutul conflictului din Ucraina, relatează Interfax, citată de Reuters.

11:39 – Prima navă încărcată cu cereale care a părăsit Ucraina de la începutul invaziei ruse suferă întârzieri din cauza vremii nefavorabile, potrivit Centrului Comun de Coordonare (JCC) din Istanbul, relatează CNN.

10:28 – Rusia nu poate face nimic pentru a ajuta cu reparaţiile urgente necesare echipamentului defect al gazoductului Nord Stream 1, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după scăderile suplimentare ale producţiei şi exporturilor Gazprom, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, Rusia a redus aprovizionarea cu gaze prin Nord Stream 1, principala sa conductă de gaze către Europa, la doar 20% din capacitate, spunând că o turbină trimisă în Canada pentru întreţinere nu a fost returnată şi că alte echipamente au nevoie de reparaţii.

10:25 – 12.068 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 ore, anunță Poliția de Frontieră.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW