Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Ziua 180 a războiului din Ucraina | Rușii au bombardat orașul Nikopol, situat în apropierea centralei nucleare de la Zaporojie

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 22 august 2022

În vreme ce liderii occidentali au făcut apel la reținere, pe fondul îngrijorărilor privind producerea unui dezastru nuclear, forțele ruse au bombardat orașul Nikopol, situat la doar câțiva kilometri distanță de centrala nucleară de la Zaporojie, transmite The Guardian, citându-l pe guvernatorul regional Valentin Reznichenko.

Ministerul britanic al Apărării susține că Federația Rusă „se luptă din ce în ce mai mult să motiveze forţele auxiliare” din regiunea ucraineană Donbas, iar comandanţii „recurg la stimulente financiare directe”.

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 180 a războiului din Ucraina: 

21:00 – Statele Unite l-au avertizat, săptămâna trecută, pe ambasadorul Rusiei, Anatoly Antonov, asupra riscurilor amplificării confruntărilor în Ucraina şi au cerut încetarea operaţiunilor în jurul centralelor nucleare, anunţă Departamentul de Stat, luni.

20:03 – Rusia a cerut din nou, luni, Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite să organizeze o reuniune marţi în problema centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei, informează Reuters şi dpa.

18:58Ministrul interimar bulgar al Energiei, Rossen Hristov, a declarat că discuțiile cu Gazprom despre reluarea livrărilor de gaze sunt inevitabile, după ce acestea au fost oprite în aprilie.

DETALII AICI.

17:56 – Alexander Dugin, ideologul lui Vladimir Putin, a descris moartea fiicei sale, Daria Dugina, drept „un act terorist al regimului nazist ucrainean” în primele sale comentarii publice de când a fost ucisă sâmbătă seara.

„Era o frumoasă fată ortodoxă, o patriotă, un reporter de război, o filozoafă. Discursurile și reportajele ei au fost întotdeauna profunde, întemeiate și reținute. Ea nu a cerut niciodată violență și război. Ea a fost o stea în devenire la începutul călătoriei sale. Dușmanii Rusiei au ucis-o pe furiș”, a scris Alexander Dugin pe instagram, conform The Guardian. 

17:50 – Vladimir Putin a transmis în mod public condoleanțe familiei Dariei Dughina descriind-o pe fiica ideologului rus ultra-naționalist Alexander Dugin drept un patriot adevărat și catalogând uciderea ei ca o „crimă disprețuitoare și crudă”. 

16:12 – Șeful armatei ucrainene, Valeri Zaluzhnyi, a declarat că aproape 9.000 de soldați ucraineni au murit de la începerea invaziei Federației Ruse, pe 24 februarie.

DETALII AICI.

15:47 – FSB, serviciul de securitate internă al Federației Ruse, a acuzat luni, 22 august, că în spatele asasinării Dariei Dugina, fiica lui Alexander Dugin, ideologul lui Vladimir Putin, s-ar afla serviciile de intelligence ucrainene, fără a prezenta dovezi în acest sens, relatează BBC.

DETALII AICI

13:54Ghenadi Gatilov, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, a exclus o soluție diplomatică pentru a pune capăt războiului din Ucraina și a declarat că Moscova se așteaptă la un conflict prelungit, într-un interviu publicat cu câteva zile înainte ca invazia pe scară largă a Ucrainei de către Federația Rusă să împlinească șase luni, relatează The Guardian.

Oficialul a mai susținut că Moscova și Kievul au fost „foarte aproape” de a ajunge la un acord pentru a pune capăt conflictului în timpul negocierilor din aprilie, dar a acuzat aliații SUA și NATO că presează Ucraina să renunțe la discuții.

Totodată, a exclus complet posibilitatea unei discuții directe între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin.

13:26Obuzele rusești în regiunea Donețk din estul Ucrainei au ucis două persoane, potrivit guvernatorului regiunii, Pavlo Kirilenko. 

13:00Autoritățile de la Kiev au interzis evenimentele și adunările publice înaintea celei de-a 31-a aniversări a Ucrainei de la independența față de dominația sovietică, relatează Reuters.

Astfel, ucrainenii din capitală nu se vor putea întâlni în grupuri mari de luni până joi din cauza posibilității de atacuri cu rachete, potrivit unui document publicat de administrația militară de la Kiev, semnat de șeful acesteia, Mikola Zhirnov. Aceasta vine după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat despre riscul unor atacuri mai severe înainte de sărbătoare.

12:00 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începutul invaziei în țara vecină, conform părții ucrainene:

11:36 – 14.073 cetățeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore, în scădere cu 4,7% faţă de ziua precedentă, a transmis Poliția de Frontieră.

Astfel, de la începerea conflictului din țara vecină, peste 1 milion de cetățeni ucraineni au ajuns în țara noastră, arată cele mai recente date ale ONU.

10:50 – Zece localități din regiunea Donețk au fost bombardate în această dimineață, potrivit reprezentanților Poliției ucrainene, notează Ukrinform. Conform datelor preliminare, 23 de locuințe au fost distruse, două școli, o moară și o conductă de gaze.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW