Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Ziua 303 a războiului din Ucraina | Coreea de Nord, acuzată că a furnizat muniție Rusiei. Zelenski s-a întors în Kiev

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 decembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Coreea de Nord ar furniza muniție, inclusiv obuziere, Federației Ruse, potrivit unui articol apărut în presa japoneză, dar respins de reprezentanții Phenianului. Volodîmîr Zelenski a postat un videoclip prin care a anunțat că s-a întors în Kiev, după vizita din Statele Unite ale Americii, unde s-a întâlnit cu Joe Biden și a susținut un discurs în Congresul american, fiind prima deplasare în cele peste 300 de zile ale invaziei ruse. 

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 303 a războiului din Ucraina:

16:41 – Un politician din Sankt Petersburg le-a cerut procurorilor să îl investigheze pe Vladimir Putin, după ce președintele Federației Ruse a folosit pentru prima dată termenul „război” când a descris ceea ce el și apropiații Kremlinului au numit până acum „operațiunea militară specială” din Ucraina.

DETALII, AICI. 

15:31 – Două persoane au fost ucise în urma unui atac aerian lansat de Federația Rusă în Herson, transmite Kyiv Independent.

15:00 – O explozie a fost raportată în orașul Meltipol, din regiunea Zaporojie, ocupat de trupele ruse, potrivit Kyiv Independent.

Doi angajați ai serviciilor de informații ale Moscovei ar fi fost răniți în urma exploziei.

14:30 – Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a menționat că Putin își dorește o pauză care să-i permită regruparea armatei, comentând ultima declarație a președintelui rus, prin care spunea că este deschis negocierilor de pace.

13:49 – Kremlinul, prin vocea purtătorului de cuvânt Dmitry Peskov, a transmis că „există un progres semnificativ al operațiunii pentru demilitarizare”, după ce Vladimir Putin a spus recent că potențialul defensiv al Ucrainei și livrările de armament sovietic din statele europene ar fi fost reduse semnificativ, potrivit presei ruse.

10:35 – Volodîmîr Zelenski a postat un videoclip prin care a anunțat că s-a întors în Kiev, după vizita din Statele Unite ale Americii, unde s-a întâlnit cu Joe Biden și a susținut un discurs în Congresul american, fiind prima deplasare în cele peste 300 de zile ale invaziei ruse.

„Sunt în biroul meu. Lucrăm pentru victorie”, a transmis Zelenski.

10:50 – 8 zone în care se aflau trupe ruse au fost lovite de forțele ucrainene pe parcursul zilei trecute, a informat Armata Ucrainei. În paralel, trupele ruse au lansat 6 atacuri cu rachetă și 6 atacuri aeriene asupra pozițiilor ucrainene.

10:45 – Jumătate din Teatrul din Mariupol, locul unde civilii din oraș s-au refugiat până în momentul în care Rusia a lansat un atac aerian pe 16 martie, a fost demolat de ocupanții ruși, potrivit Kyiv Independent.

10:40 – Mai mulți soldați ucraineni ar urma să fie antrenați la o bază militară din SUA pentru a folosi sistemul de apărare anti-aeriană Patriot, ce urmează să fie livrat Ucrainei de SUA, potrivit Politico.

10:35 – Rusia și China au avut în ziua precedentă o serie de exerciții militare comune în Marea Chinei de Est, notează Associated Press.

10:30 – Coreea de Nord a fost acuzată de presa japoneză că a livrat muniție, inclusiv obuze, Federației Ruse, notează The Guardian. Oficialii nord-coreeni au respins, însă, acuzațiile.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW