Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


186 de zile de război / Bombardamentele în apropierea centralei nucleare din Zaporojie au continuat

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 28 august 2022

Duminică, ziua 186 de război. Forțele ucrainene și cele rusești continuă să se acuze reciproc de bombardamente în apropierea centralei nucleare din Zaporojie, Ucraina afirmând că forțele rusești au tras asupra unor zone situate chiar peste râu de complex, iar Rusia afirmă că obuzele ucrainene au lovit o clădire în care este depozitat combustibilul nuclear.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 186 a războiului din Ucraina: 

20:13 – Miniştrii de externe ai UE sunt pe cale să susţină o suspendare a acordului cu Moscova de facilitare a eliberării vizelor pentru cetăţenii ruşi, a relatat Financial Times, citând trei oficiali implicaţi în discuţii.

16:27 – Premierul în funcție al Marii Britanii, Boris Johnson, dă vina pe Rusia pentru criza costului vieții în Regat și admite că facturile la energie vor fi „amețitoare” la iarnă, potrivit Sky News.

15:11 – Forțele rusești pun „întregul continent în pericol” prin utilizarea celei mai mari centrale nucleare din Europa, Zaporojie, ca bază militară, a declarat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

13:04 – Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a avut o întrevedere cu Secretarul General al Organizației Maritime Internaționale, Kitack Lim, la sediul MAE. Peste 3,4 milioane de tone de cereale din Ucraina au fost expediate prin România.

12:00 – Guvernatorul regiunii ucrainene Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, a declarat că rachete Grad și obuze de artilerie rusești au lovit orașele Nikopol și Marhanets, fiecare la 10 km peste râul Nipru de centrala Zaporojie din sud-estul Ucrainei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, a declarat că forțele ucrainene au tras asupra uzinei din Marhanets. Acesta a precizat că 17 obuze ucrainene au lovit centrala în ultima zi, patru dintre ele lovind acoperișul unei clădiri care depozita combustibil nuclear.

11:33 – Poliția de patrulare din Cernihiv a reținut un colaborator rus. Un bărbat a fost reținut în timp ce făcea fotografii la o școală locală și la depozitele acesteia. Pe telefonul său mobil era instalată o aplicație pe care bărbatul o folosea pentru a partaja fotografii ale unor instituții cu locația exactă pentru bani.

11:00 – Milioane de tone de alimente de la recoltele anterioare din Ucraina mai trebuie să fie evacuate pentru a face loc în silozuri pentru următoarea, spune coordonatorul Națiunilor Unite pentru acordul privind cerealele.

Mai mult de 1 milion de tone de cereale și alte alimente au fost exportate în cadrul acordului privind cerealele negociat de Turcia și ONU, relatează Reuters.

Amir Abdulla, coordonatorul ONU pentru inițiativa privind cerealele de la Marea Neagră, a declarat sâmbătă că acordul „a început să creeze ceva spațiu, dar trebuie să se transfere mult mai multe cereale pentru a face loc pentru noua recoltă”.

10:07 – Armata Ucrainei anunță că Rusia a pierdut 46.750 de soldați în Ucraina din 24 februarie, 1.942 de tancuri, 4.257 de vehicule blindate de luptă, 3.171 de vehicule și rezervoare de combustibil, 1.050 de sisteme de artilerie, 274 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 148 de sisteme de apărare aeriană, 202 elicoptere, 234 de avioane, 838 de drone și 15 ambarcațiuni.

09:00 – Doi oameni au fost răniți într-un atac rusesc din Zaporojie. Primarul interimar Anatolii Kurtiev a declarat că forțele rusești au atacat două cartiere ale orașului în cursul nopții. Cinci case au fost avariate.

08:00 – Au fost raportate explozii în Melitopol, oraș ocupat de ruși. Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a declarat că au fost auzite explozii în interiorul orașului în jurul orei locale 1 a.m.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW