Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


73 de zile de război în Ucraina / Explozii semnalate în Odesa și Sumî / SUA a anunțat că un nou ajutor militar

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 mai 2022

A fost a 73-a zi a războiului din Ucraina. Toate femeile, copiii şi vârstnicii au fost evacuaţi din oţelăria Azovstal, ultima redută a forţelor ucrainene, asediate de forţele ruse în oraşul-port Mariupol, din sudul Ucrainei, a anunțat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk. Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat distrugerea unei ambarcațiune de debarcare a Federației Ruse în apropiere de țărmul Insulei Șerpilor. Militarii ruși și-au continuat atacurile cu rachete, mai multe explozii fiind semnalate în Odesa și Sumî.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Main News a transmis LIVE cele mai importante evenimente din a 73-a zi de război în Ucraina:

19:59 – Toate femeile, copiii şi vârstnicii au fost evacuaţi din oţelăria Azovstal, ultima redută a forţelor ucrainene, asediate de forţele ruse în oraşul-port Mariupol, din sudul Ucrainei, a anunțat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk

18:20Rachetele ruseşti au vizat două locaţii în Sumî, un oraş din nordul Ucrainei, lângă graniţa cu Rusia, au declarat oficiali ucraineni şi ruşi, relatează BBC.

17:35 – Guvernul Republicii Moldova a refuzat să vândă Ucrainei cele șase avioane de tip MiG-29. Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihai Popșoi, susține că la baza acestei decizii se află așa-numitul statut de neutralitate a țării, menționat în Constituție, dar încălcat de facto prin permiterea staționării de trupe rusești în regiunea transnistreană.

DETALII AICI

15:52 – Avocatul ucrainean al Poporului, Lyudmyla Denisova, susține că cel puțin 500 de cetățeni din orașul ocupat de ruși încă de la începutul invaziei, Herson, ar fi torturați de forțele ruse, potrivit Kyiv Independent.

15:37 – Sâmbătă, autoritățile ucrainene au raportat noi atacuri aeriene în regiunea Odesa și asupra orașului care poartă numele regiunii.

15:30 – „Voi sunteți cele uimitoare. Mamele ar face orice pentru copiii lor, luptă pentru ei. Eu cred că sunteți incredibil de puternice și rezistente și este uimitor că poporul român v-a primit în casa lui, în inima lui”, le-a transmis Prima Doamnă a SUA mamelor din Ucraina care și-au împărtășit poveștile în cadrul întâlnirii cu Jill Biden și Carmen Iohannis.

Mai multe detalii, aici.

14:41 – Armata Ucrainei: „Parada de 9 mai din acest an a flotei ruse de la Marea Neagră se va ține lângă Insula Șerpilor – pe fundul mării”, după ce drona Bayraktar TB2 a distrus o altă navă a Federației Ruse din Marea Neagră.

DETALII AICI

14:05 – Mai multe explozii au fost auzite noaptea trecută în apropierea unui sat din regiunea separatistă Transnistria, relatează Deschide.md.

Președintele Maia Sandu a confirmat sâmbătă, 7 mai, incidentul și a precizat că exploziile au vizat pista unui aerodrom nefuncțional.

Mai multe detalii, aici.

13:43 – Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, va vizita Germania pe 10 mai, potrivit informațiilor din media.

12:36 – Separatiștii pro-ruși din Donetsk susțin că 50 de persoane au fost evacuate din fabrica Azovstal din Mariupol, potrivit The Guardian.

12:33 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în timpul invaziei, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:


12:27 – Un om a murit și alți 3 au fost răniți după ce Armata Federației Ruse a lansat un atac aerian asupra regiunii Donetsk, pe parcursul nopții trecute, potrivit guvernatorului Pavlo Kyrylenko. Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare, notează Kyiv Independent.

12:20 – Ministerul rus al Apărării a transmis că a distrus un hambar unde erau depozitate arme și muniții livrate de SUA și alte țări europene Ucrainei, din regiunea Harkov.

12:15 – Armata Ucrainei a anunțat că forțele ruse au distrus 3 poduri în zona de Nord-Est, pentru a încetini contra-ofensiva ucrainenilor.

12:10 – Ministerul britanic al Apărării susține că războiul din Ucraina provoacă daune serioase asupra echipamentelor militare ale Federației Ruse, inclusiv cele de ultimă generație.

Va dura mult timp și va fi foarte scump pentru Rusia să își refacă forțele armate în urma acestui conflict”, se arată în analiza Ministerului britanic al Apărării.

12:00 – SUA a anunțat că un nou ajutor militar, în valoare de 150 de milioane de dolari, ce va conține „arme, echipamente și ajutoare pentru Ucraina pentru a contracara ofensiva Rusiei din Est”, potrivit președintelui Joe Biden.

Sursă foto: UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW