Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Ziua 346 a războiului din Ucraina | Zelenski afirmă că Ucraina ar putea începe negocierile de aderare la UE

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 februarie 2023 Etichete: , ,

În ciuda situației extrem de dificile de pe front, Ucraina ar putea demara chiar în acest an negocierile privind aderarea la Uniunea Europeană, a transmis președintele Volodimir Zelenski. „Avem acorduri destul de specifice cu partenerii noştri cu privire la modul în care Ucraina se va apropia şi mai mult de UE”, a declarat șeful statului ucrainean. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 346 a războiului din Ucraina: 

17:01 – Portugalia a devenit cea mai recentă ţară care a declarat că va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina, a anunţat, sâmbătă, premierul Antonio Costa, scrie The Guardian.

15:02 – Şeful biroului lui Volodimir Zelenski, Andrii Yermak, a declarat că Ucraina a primit înapoi 116 soldaţi ca parte a unui schimb de prizonieri de război, conform The Guardian.

Anterior, sâmbătă, Rusia a declarat că a primit la schimb 63 de prozonieri.

13:39 – Ucraina a susţinut vineri că a „lichidat” aproximativ 130.000 de militari ruşi de la începutul invaziei, la 24 februarie 2022, la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin, şi a subliniat că în ultima zi aproximativ 850 de soldaţi ruşi au fost ucişi în luptă, scrie Europa Press.

12:09 – Un voluntar american a fost ucis în timp ce se afla pe linia frontului în Ucraina, la doar câteva săptămâni după sosirea în ţară, confor, The Guardian.

Pete Reed, în vârstă de 34 de ani, a fost ucis joi în timp ce ajuta la evacuarea civililor, când vehiculul său a fost lovit de o rachetă în Bahmut, oraş din est, care a devenit scena unor confruntări intense.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW