Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


LIVE Ziua 342 a războiului | Ucraina cere avioane de luptă performante

By Redactia , in Stirile zilei , at 31 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, efectuează marţi, 31 ianuarie, o vizită la Paris pentru a se întâlni cu preşedintele Emmanuel Macron și omologul său francez, Sebastien Lecornu. Ucraina vrea să facă presiuni pentru avioane de luptă occidentale de generaţia a patra, precum F-16, după ce săptămâna trecută şi-a asigurat livrările de tancuri de luptă.

Main News transmite LIVE cele mai importante informații din ziua 342 a războiului din Ucraina: 

19:49 – Franța va trimite 12 sisteme de artilerie CAESAR în Ucraina, potrivit Kyiv Independent.

17:54 – Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a anunțat că armata ucraineană va fi dotată cu 120-140 de tancuri produse în Occident – Leopard 2, Challenger 2 și M1 Abrams – din partea unei „coaliții internaționale” formată din 12 participanți.

DETALII, AICI.

15:30 – Fostul președinte al Federației Ruse, Dmitry Medvedev, a transmis că statele europene sunt mai afectate de sancțiunile impuse Rusiei, despre care a spus că „au eșuat mizerabil”, decât economia Moscovei, într-un mesaj publicat pe canalul personal de Telegram.

Ce nu spune Medvedev, în schimb, este că FMI a revizuit în crește și economia din zona euro, la 0,7% pe parcursul anului 2023, față de 0,5% cât era predicția inițială, și cu +1,6% în anul 2024.

În ceea ce privește sancțiunile, Petya Koeva Brooks, un director adjunct în cadrul departamentului de documentare al FMI, a explicat într-un interviu acordat Euronews că impactul încă este departe de a fi materializat în totalitate.

DETALII, AICI.

15:03 – Preşedintele rus, Vladimir Putin, a cerut marţi Guvernului rus să negocieze înfiinţarea unor centre de antrenament militare comune cu Belarusul, vecinul şi unul dintre puţinii aliaţi ai Moscovei în regiune în ofensiva militară rusă în Ucraina, relatează AFP.

14:54 – Subiectul unui transfer de avioane de luptă de tip F-16 aparţinând Forţelor Aeriene poloneze nu face obiectul niciunei „discuţii oficiale”, anunţă marţi adjunctul ministerului polonez al Apărării, Wojciech Skurkiewicz, la o zi după refuzul Statelor Unite de furnizat acest tip de aeronave Kievului, relatează AFP.

13:45 – Atacurile rusești, efectuate în ultimele 24 ore, în regiunile Donețk, Herson, Harkiv, Sumi, Mikolaiv, Cernihiv, Zaporojia, Dnipropetrovsk și Luhansk au ucis o persoană și a rănit alte patru, relatează The Kyiv Indepedent.

12:19 – Preşedintele Croaţiei, ţară membră NATO, a criticat luni statele occidentale pentru că vor furniza Ucrainei tancuri grele şi alte arme în campania împotriva forţelor ruse de ocupaţie, spunând că aceste livrări nu vor face decât să prelungească războiul, relatează The Guardian.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina, pe zile:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW