Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


LIVE Ziua 270 de război | Ucrainenii spun că au identificat sute de cadavre ale unor civili în zonele recent eliberate

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 20 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

Peste 700 de cadavre au fost descoperite în zone recent eliberate din regiunile Harkiv, Doneţk şi Herson, 90% dintre acestea fiind ale unor civili, a declarat procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, informează ukrinform.net.

Main News transmite cele mai importante informații din ziua 270 a războiului din Ucraina: 

20:37 – Cel puțin 5 milioane ucraineni și-au pierdut locul de muncă din cauza războiului, declarat de ministrul adjunct al Economiei, Tetiana Berejna, potrivit Ukrinform.

17:35 – Trei civili au fost uciși și alți 16 au fost răniți în urma atacurilor efectuate sâmbătă de trupele ruse în Herson, Donețk și Harkiv, a declarat Kirilo Timosenko, șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, notează Ukrinform.

15:59 – Franța a livrat recent Ucrainei două baterii de rachete Crotale pentru apărarea sol-aer și două lansatoare de rachete multiple (LRU), a declarat ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, într-o intervenție BFMTV. Totodată, oficialul a precizat că o solicitare a Kievului privind oferirea de sisteme radar se află în analiză.

14:45 – Centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, care se află sub controlul Rusiei, a fost zguduită duminică de bombardamente, atrăgând condamnarea şefului agenţiei de supraveghere nucleară a ONU, care a spus că astfel de atacuri riscă un dezastru nuclear major, transmite Reuters.

13:43 – Ministrul neozeelandez al apărării, Peeni Henare, a mers la Kiev, unde s-a întâlnit cu omologul ucrainean, Oleksii Reznikov.

10:51 – Rafinăriile europene s-au trezit supraaprovizionate cu ţiţei, deoarece deficitul aşteptat din cauza interdicţiei UE asupra petrolului rus nu s-a concretizat încă, transmite Reuters.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW