Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Ziua 322 a războiului din Ucraina | Rușii avansează în Donbas cu prețul a mii de militari pierduți

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 11 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

Forțele ruse au ocupat cea mai mare parte a orașului Solendar, situat în regiunea Donbas, însă asta ar fi costat pierderea a mii de militari, cel puțin asta susțin evaluările făcute de ucraineni. La rândul lor, experții Institute for the Study of War pun la îndoială importanța strategică a acestei localități, în condițiile în care, explică aceștia, orașul Bakhmut, aflat la rândul său sub asediul rușilor, nu ar fi încercuit. 

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 322 a războiului din Ucraina: 

20:39 – Peste 240 de bombardamente au avut loc în ultimele 24 de ore asupra orașului Bakhmut, din Donetsk, potrivit armatei ucrainene, citate de Kyiv Independent.

20:36 – Președintele ucrainean Volodîmîr Zelenski a cerut NATO să facă „pași decisivi” pentru a acorda Ucrainei statutul de membru la Summitul Alianței, ce va avea loc în luna iulie.

20:16 – Vladimir Putin a avut o convorbire telefonică cu președintele Iranului, Ebrahim Raisi, în cadrul căreia au discutat despre „proiecte în domeniul energiei, transporturilor și logisticii”, dar și despre situația din Siria, potrivit unui comunicat transmis de Kremlin.

18:49 – Șeful statului major al armatei ruse, generalul Valery Gerasimov, a fost numit la conducerea „operațiunii militare speciale” (anume invazia declanșată de Vladimir Putin pe 24 februarie) din Ucraina, potrivit Interfax.

18:29 – Guvernatorul regiunii Donetsk, Pavlo Kyrylenko, a respins informația potrivit căreia forțele ruse ar fi reușit să captureze orașul Soledar și a menționat că luptele continuă, potrivit unui interviu acordat Kyiv Independent.

17:00 – Polonia, prin vocea președintelui Andrej Duda, a anunțat că va furniza Ucrainei tancuri occidentale, de tip Leopard 2.

14:28 – Mercenarii din cadrul grupului paramilitar rus Wagner, care luptă în zona Bahmut, în estul Ucrainei, unde revendică cucerirea localităţii vecine Soledar, ar putea constitui un sfert din forţele ruse, potrivit ”spionajului occidental”, scrie The Guardian.

11:49 – Premierul canadian, Justin Trudeau, anunţă achiziţionarea de la Statele Unite a unui sistem de apărarea antiaeriană de tip NASAMS care să fie donat Ucrainei, relatează AFP.

11:17 – Tranzitul de gaze ruseşti către Europa prin Ucraina a fost cu aproximativ 16% mai scăzut în ultima săptămână faţă de nivelurile anterioare, pe fondul vremii blânde din Europa, a declarat marţi o sursă familiarizată cu datele, iar regiunea rămâne bine aprovizionată cu gaze din alte surse, transmite Reuters.

11:15 – Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a făcut marţi o vizită surpriză în oraşul Harkov din estul Ucrainei şi a confirmat că Berlinul promite să trimită mai multe arme în această ţară. La câteva ore după aceea, Harkovul a fost bombardat de ruşi, relatează AFP.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: FREE Photo Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW