Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Ziua 284 a războiului din Ucraina | Rusia încercuiește orașul Bahmut din regiunea Donețk

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 4 decembrie 2022

Duminică, 4 decembrie, marchează ziua cu numărul 284 a războiului din Ucraina. Federația Rusă intenționează să încercuiască orașul Bahmut din regiunea Donețk, înregistrând progrese tactice către nord și sud, a anunțat Ministerul britanic al Apărării.

„Occidentul ar trebui să ia în considerare cum să răspundă nevoii Federației Ruse de garanții de securitate dacă președintele Vladimir Putin este de acord cu negocierile privind încheierea războiului din Ucraina”, a declarat președintele francez, Emmanuel Macron.

„Europa trebuie să răspundă fricii lui Putin că <<NATO îi va bate la ușă>> și să abordeze problema desfășurării de arme care ar putea amenința Federația Rusă, în timp ce Europa își o pregătește viitoarea arhitectură de securitate”, a mai spus Macron, citat de Reuters

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 284 a războiului din Ucraina: 

16:18 – Mai mult de 500 de localităţi ucrainene nu au energie electrică, după săptămâni de atacuri aeriene ruse asupra reţelei electrice, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, conform News.ro.

12:02SUA se așteaptă ca ritmul redus al luptei să continue în următoarele luni. Șefa serviciului american de informații, Avril Haines, a spus că, în ciuda atacurilor asupra rețelei electrice a Ucrainei și a altor infrastructuri critice pentru iarnă, nu vede niciun semn al unei voințe mai reduse de rezistență a Ucrainei și se așteaptă ca ritmul redus al luptei să continue în următoarele câteva luni.

10:13 – Ucraina a aplicat sancţiuni împotriva a 10 clerici de rang înalt care ar avea legături cu o biserică apropiată de Kremlin pe motiv că au fost de acord să colaboreze cu autorităţile de ocupaţie ruse sau au justificat invadarea de către Moscova, a declarat serviciul de securitate ucrainean, scrie Reuters.

Majoritatea clericilor, fie membri ai bisericii, fie strâns legaţi de aceasta, trăiesc în teritorii controlate de Rusia sau se află în străinătate, a mai spus serviciul.

Biserica Ortodoxă din Federația Rusă susţine războiul, mai notează sursa citată.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW