Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


360 de zile de război în Ucraina / Vicepreședintele SUA „nu are nicio îndoială” că Federația Rusă a comis crime de război în Ucraina

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 februarie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina ar trece de 142.000, în timp ce peste 30.000 de mercenari Wagner au fost uciși sau răniți pe parcursul invaziei, potrivit datelor furnizate de armata ucraineană și SUA. Joe Biden ar urma să aibă un mesaj adresat direct lui Vladimir Putin, în cadrul discursului pe care îl va susține la Formatul București 9, summit ce va avea loc marți în Polonia, notează presa occidentală. Sirenele de raid aerian au răsunat în mai multe regiuni ucrainene, inclusiv în Kiev, în dimineața zilei de sâmbătă, potrivit presei locale. Sâmbătă, 18 februarie, se împlinesc 360 de zile de război în țara vecină.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 360 a războiului din Ucraina:

16:36 – Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a transmis în discursul susținut în timpul Conferinței de la Munchen că „nu are nicio îndoială” că Federația Rusă a comis crime de război în Ucraina, potrivit discursului citat de The Guardian.

Și Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, a spus că Rusia trebuie trasă la răspundere pentru crimele de război comise în timpul invaziei și a pledat ca Moscova să plătească pentru reconstrucția Ucrainei.

Totodată, Sunak a cerut Occidentului să dubleze ajutorul pentru țara afectată de invazia declanșată de Vladimir Putin.

13:30 – Joe Biden ar urma să aibă un mesaj adresat direct lui Vladimir Putin, în cadrul discursului pe care îl va susține la Formatul București 9, summit ce va avea loc marți în Polonia, notează presa occidentală.

11:00 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de militarii ucraineni:

10:55 – Un batalion de 635 de soldați ucraineni au finalizat antrenamentele ținute în Germania pentru a putea opera blindatele M2 Bradley, a anunțat Pentagonul.

10:40 – Guvernatorul regiunii Lugansk a precizat că atacurile aeriene ale Federației Ruse s-au întețit în ultima perioadă, potrivit unei declarații citate de The Guardian.

10:30 – Ministerul britanic al Apărării susține că este din ce în ce mai greu pentru Kremlin de a ascunde de cetățenii ruși efectele războiului din Ucraina, citând un sondaj care arată că 52% dintre ruși au cel puțin un cunoscut care a luptat în țara vecină pe parcursul invaziei.

10:20 – Sirenele de raid aerian au răsunat în mai multe regiuni ucrainene, inclusiv în Kiev, în dimineața zilei de sâmbătă, potrivit presei locale.

10:10 – SUA estimează că peste 30.000 de mercenari din grupul Wagner ar fi fost uciși sau răniți în timpul invaziei, potrivit CNN.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW