Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ziua 357 de război în Ucraina / SUA susține că Ucraina poate prelua inițiativa pe câmpul de luptă

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina , at 15 februarie 2023 Etichete: , ,

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a cerut aliaților să accelereze ritmul ajutorului militar trimis în țară, în timp ce miniștrii Apărării NATO se pregătesc să se întâlnească în cea de-a doua zi a reuniunii de la Bruxelles. Federația Rusă a declarat că trupele sale au spart două linii fortificate de apărare ucraineană pe frontul de est. Miercuri, 15 februarie, este cea de-a 357-a zi de război în Ucraina.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 357 a războiului din Ucraina:

18:39 – Statele membre NATO vor spori producția de muniție de 155mm pentru artilerie pentru a veni în ajutorul Ucrainei, a anunțat Jens Stoltenberg la finalul reuniunii miniștrilor Apărării din NATO, citat de The Guardian.

18:00 – Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, susține că Ucraina poate prelua inițiativa pe câmpul de luptă, într-o declarație acordată la finalul reuniunii miniștrilor Apărării din statele NATO, citat de Reuters.

17:20 – Șase ținte aeriene au fost înregistrate și doborâte deasupra Kievului pe parcursul zilei de miercuri, potrivit presei ucrainene. Administrația capitalei ucrainene a menționat că ar putea fi vorba de „baloane” rusești folosite drept momeală pentru sistemele de apărare anti-aeriană, dar dotate și cu tehnică de recunoaștere.

16:10 – Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, a cerut țărilor să se alăture Germaniei pentru a trimite tancuri în Ucraina.

„Țările trebuie să livreze cât mai multe tancuri și cât mai repede posibil. Ar fi foarte dezamăgitor dacă, după atât de mult timp în care am arătat cu degetul către Germania pentru că nu a făcut nimic, aceste țări să nu îi urma exemplul”, a spus Borrell, citat de The Guardian.

13:24 – Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE va propune sancțiuni care vizează pentru prima dată operatorii economici iranieni implicați în războiul rusesc din Ucraina.

Von der Leyen a mai spus că al 10-lea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, în valoare totală de 11 miliarde de euro, va introduce noi interdicții comerciale și controale la exportul de tehnologie, inclusiv drone, elicoptere și rachete.

DETALII, AICI.

13:22 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse, de la începutul războiului din țara vecină, conform părții ucrainene:

13:00 – Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Occidentul a atins „punctul fără întoarcere” transformând Ucraina într-un „punct militar rusofob” și că viitorul politicii externe a Federației Ruse este să pună capăt dominației Occidentului în viața internațională, conform The Guardian.

10:14 – Camera superioară a parlamentului rus va organiza o ședință extraordinară pe 22 februarie, a informat agenția de presă RIA Novosti, citând un înalt oficial rus.

09:55 – Armata Ucrainei a respins în timpul nopții atacuri rusești în apropierea a peste 20 de așezări din regiunile Donețk, Lugansk și Harkov, a transmis Statul Major al Apărării.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW