Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ziua 356 de război în Ucraina / Orașul Bahmut, sub asediu. Miniștrii Apărării din NATO se reunesc la Bruxelles

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 februarie 2023 Etichete: , ,

Orașul Bahmut este asediat, potrivit oficialilor ucraineni citați de The Guardian. Armata ucraineană a raportat, de asemenea, că 16 așezări au fost bombardate lângă Bahmut. Între timp, miniștrii Apărării din statele membre ale Alianței Nord-Atlantice (NATO) se reunesc la Bruxelles unde vor discuta în principal despre invazia rusă din Ucraina și vor pregăti pachetul de decizii pentru Summitul NATO de la Vilnius, din vara acestui an. Participă și ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

„Orașul, suburbiile orașului, întregul perimetru și, în esență, întregile regiunii Bakhmut și Kostyantynivka sunt sub bombardamente nebunești, haotice”, a declarat Volodymyr Nazarenko, comandantul adjunct al batalionului Svoboda din Ucraina.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 356 a războiului din Ucraina:

20:52 – Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Vladimir Putin a făcut două greşeli strategice când a invadat Ucraina: a subestimat puterea şi curajul poporului Ucrainei şi a forţelor sale armate şi a subestimat hotărârea şi unitatea Alianţei, relatează The Guardian.

DETALII AICI

18:26 – Oraşul ucrainean Bahmut, scena unor lupte aprige de luni de zile, este departe de a fi cucerit, în ciuda progreselor recente ale Rusiei, a estimat marţi, şeful organizaţiei paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, relatează AFP.

14:01Forțele ucrainene au aruncat în aer un pod în apropierea orașului Bahmut, notează The Guardian, în semn că Ucraina ar putea plănui să se retragă.

Forțele ucrainene, deocamdată, neagă că intenționează să părăsească orașul, în ciuda a șase luni de lupte grele și a scăderii stocurilor de armament.

11:41 – Pierderile suferite de armata Federației ruse de la începutul invaziei din țara vecină, potrivit părții ucrainene:

11:39 – Alertele aeriene care a început mai devreme în Ucraina s-au încheiat. Au durat aproximativ o oră și cincizeci de minute. Nu există rapoarte privind atacuri cu rachete, potrivit The Guardian.

10:11 – Alertele aeriene sună în mai multe regiuni ale Ucrainei, inclusiv în Mykolaiv, Herson și Odesa.

Anterior, Volodymyr Litinov, șeful administrației districtului Beryslav din regiunea Herson, a raportat pe Telegram că bombardamentele rusești din ultimele 24 de ore au deteriorat „clădirea spitalului, clădirile rezidențiale și clădirile agricole” din zonă, dar că „din fericire, fără victime civile.”

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW