Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ziua 333 a războiului din Ucraina / Aliat al lui Putin: Livrările de armament către Kiev vor duce la o catastrofă globală

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 22 ianuarie 2023 Etichete: , , , ,

Vyacheslav Volodin, președintele Dumei – Camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse – a transmis că „livrările de arme ofensive la Kiev, ce amenință teritoriile Rusiei, vor duce la o catastrofă globală”, notează Reuters. Duminică, 22 ianuarie, marchează cea de-a 333 zi de când Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 333 a războiului din Ucraina: 

16:37 – Postul de știri ucrainean ZN.UA acuză Ministerul Apărării că achiziționează alimente pentru militari la suprapreț.

DETALII AICI.

16:09 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începutul invaziei din țara vecină, conform părții ucrainene:

15:57 – Fostul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, se află în Ucraina. Johnson a fost fotografiat mergând prin Borodyanka, care a fost distrusă în prima parte a invaziei Rusiei.

13:03 – Ministrul adjunct pentru Dezvoltarea municipalităţilor, Teritoriilor şi Infrastructurii din Ucraina, Vasil Losinskii, a fost arestat pentru luare de mită sâmbătă, 21 ianuarie, a anunțat ministerul.

DETALII AICI.

11:00 – Ministerul Apărării din Marea Britanie a transmis, în actualizarea zilnică de informații, că, Federația Rusă întâmpină, „cel mai probabil”, probleme cu extinderea planificată a armatei, potrivit The Guardian.

La 17 ianuarie 2023, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat planuri pentru schimbări majore în structura forţelor armate, care urmează să fie implementate între 2023 şi 2026.

10:00 – Ucraina a respins mai multe atacuri rusești în noaptea de sâmbătă spre duminică în apropierea a 10 așezări din Donețk, regiunea Lugansk.

De asemenea, forțele ucrainene au lansat 14 atacuri asupra bazelor temporare ale trupelor ruse și trei lovituri asupra pozițiilor sistemelor de rachete antiaeriene ale Rusiei, a anunțat Statul Major, conform The Kyiv Independent. 

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Fotot: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW