Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Ziua 329 a războiului din Ucraina│Olanda ar putea trimite un sistem de rachete Patriot în Ucraina

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 ianuarie 2023 Etichete: , , , ,

Prim-ministrul olandez Mark Rutte, aflat în vizită la Washington, a declarat că ţara sa ia în considerare trimiterea unui sistem de rachete Patriot în Ucraina, o măsură ce ar consolida apărarea aeriană a Kievului şi ar ajuta la respingerea atacurilor ruseşti, relatează The New York Times.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 329 a războiului din Ucraina: 

20:37 – Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă a revizuit din nou, în scădere – de la 17 la 14 – numărul morţilor în urma prăbuşirii elciopterului la Brovarî, relatează CNN.

19:01 – Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că a primit „semnale foarte bune” referitoare la eventuale livrări de armament occidental, cu două zile înaintea unei reuniuni strategice a aliaţilor din Occident în Germania, relatează AFP.

18:27 – Şeful poliţiei ucrainene, Igor Klimenko, a fost numit ministru interimar de Interne, până la numirea unui nou ministru, după moartea lui Denis Monastîrski, miercuri, la Brovarî, la est de Kiev, în prăbuşirea unui elicopter, soldată cu 17 morţi, anunţă premierul ucrainean Denis Şmîhal.

17:31 – Preşedintele rus Vladimir Putin dă asigurări că nu are „nicio îndoială” cu privire la victoria Rusiei în Ucraina, care este „garantată” în opinia sa, la aproape un an după ce a lansat operaţiunea rusă pe teritoriul ucrainean, unde Moscova a suferit mai multe înfrângeri militare, relatează AFP.

16:19 – Muncitorii din industria militară rusă ar putea fi scutiţi de la recrutarea prevăzută în primăvară, anunţă miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, într-o vizită la Oţelăria Ubuhovski, la Sankt petersburg, relatează CNN.

14:34 – Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a discutat miercuri, 18 ianuarie, cu ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, despre situația de securitate, dar și sprijinul acordat de România Ucrainei.

DETALII AICI

12:38 – România urmează să acorde un ajutor umanitar Ucrainei, constând în 25 tone de conserve, în valoare totală de circa 412.000 lei, fără TVA.

DETALII AICI

12:10 – Departamentul american al apărării a confirmat că în jur de 90-100 de militari ucraineni au sosit la Fort Sill, Oklahoma, şi au început antrenamentul pe sistemul de rachete Patriot, transmite CNN.

11:56 – Cel mai important general ucrainean, Valerii Zaluzhnyi, a anunţat că a avut, marţi, în Polonia, prima sa întâlnire personală cu omologul său american, generalul Mark Milley, transmkite CNN.

11:54 – 18 persoane, între care ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, doi colaboratori apropiaţi ai acestuia, dar şi 2 copii şi-au pierdut viaţa după ce un elicoper s-a prăbuşit miercuri dimineaţa, a anunţat şeful poliţiei.

11:02 – Ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirskii, prim-adjunctul său și un secretar de stat al instituției au murit miercuri, 18 ianuarie, în urma prăbușirii elicopterului la bordul căruia se aflau. Alți 13 oameni, printre care și doi copii, și-au pierdut viața, a anunțat Ihor Klimenko, șeful Poliției Naționale, relatează Ukrinform.

DETALII AICI

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW