Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Ziua 328 a războiului din Ucraina│Ucrainenii au lovit opt grupuri inamice, un depozit de muniţie şi unul de combustibil

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 ianuarie 2023 Etichete: , , , , ,

Unităţile de rachete şi artilerie ucrainene au lovit un post de comandă rusesc, opt grupuri inamice, un depozit de muniţie şi un depozit de combustibil în ultimele ore, notează Ukrinform. Potrivit Statului Major General, sub pretextul exerciţiilor comune, Armata rusă şi-a consolidat gruparea aeriană din Belarus, astfel că ameninţarea unor lovituri aeriene şi cu rachete din spaţiul aerian al Belarusului este în creştere.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 328 a războiului din Ucraina: 

19:41 – Bilnațul morților din atacul aerian rus de la Dnipro a crescut la 45 de morţi, potrivit guvernatorului Dnipropetrovskului, Valentyn Reznichenko. Între morți se numără și 6 copii. Totodată, 19 persoane sunt date dispărute.

19:33 – Țările de Jos vor trimite un sistem de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, a informat agenția olandeză de presă ANP, citându-l pe premierul Mark Rutte.

Rutte se află în prezent la Washington pentru a se întâlni cu Joe Biden.

16:49 – Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a cerut Rusiei să nu mai recruteze cetăţeni sârbi pentru a lupta alături de mercenarii Grupului Wagner în Ucraina, relatează Reuters.

15:55 – Bilanţul atacului aerian rus de la Dnipro a crescut la 44 de morţi, au anunțat salvatorii ucraineni, relatează AFP.

15:52 – Avioanele de supraveghere AWACS (Airborne Warning and Control System) au ajuns la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Acestea vor transmite NATO informaţii despre orice mişcare tactică şi operaţională de la graniţa NATO, a anunțat marți, 17 ianuarie, ministrul apărării, Angel Tîlvăr.

DETALII AICI

13:07 – Peste 9.000 de civili, inclusiv 453 de copii, au fost ucişi în Ucraina de la invazia Rusiei, în februarie anul trecut, a declarat marţi, la forumul economic de la Davos, un consilier prezidenţial ucrainean de rang înalt, informează Reuters.

12:41 – Ucraina a insistat ca Vestul să accelereze furnizarea de arme, în contextul în care oraşul Dnipro este afectat de un atac cu rachete ruseşti care a ucis cel puţin 41 de persoane într-un bloc de apartamente, iar trupele ucrainene sunt supuse unei presiuni sporite pe frontul de est, transmite Reuters.

11:21 – Reprezentanţii AIEA au sosit la centrala nucleară din sudul Ucrainei în cadrul unei misiuni de monitorizare. Experţii străini în materie de securitate nucleară vor rămâne la centrală până la sfârşitul ostilităţilor din Ucraina, anunţă Ukrinform.

11:03 – Rușii au bombardat o şcoală din oraşul Chasiv Yar din regiunea Doneţk, anunţă Ukrinform.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW