Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Un politician rus cere anchetarea lui Vladimir Putin pentru că a folosit termenul „război” când a vorbit despre invazia din Ucraina

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 decembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Un politician din Sankt Petersburg le-a cerut procurorilor să îl investigheze pe Vladimir Putin, după ce președintele Federației Ruse a folosit pentru prima dată termenul „război” când a descris ceea ce el și apropiații Kremlinului au numit până acum „operațiunea militară specială” din Ucraina, relatează Reuters

Nikita Yuferev, un consilier al opoziției din Sankt Petersburg, îl acuză pe Vladimir Putin că își încalcă propria lege și a menționat că știe că demersul său nu va avea niciun rezultat.

Fac acest lucru pentru a atrage atenția asupra contradicției și nedreptății care decurg din aceste legi adoptate și promulgate de Putin, dar pe care nici el nu le observă(…)Cu cât mai mult vorbim despre acest lucru, cu atât mai multe persoane se vor îndoi de onestitatea lui”, a argumentat Yuferev.

Concret, el le-a cerut procurorului general și ministrului de Interne să îl acuze pe Vladimir Putin că răspândește „știri false despre acțiunile Armatei Ruse”, unul dintre capetele de acuzare folosite de autoritățile ruse pentru a reduce la tăcere opoziția față de război.

În primele luni ale invaziei în Ucraina, Vladimir Putin a descris constant războiul drept o „operațiune militară specială” și a dat o serie de legi care au implementat pedepse aspre, inclusiv pedeapsa cu închisoarea, pentru persoanele „care răspândesc informații false” și folosesc termenul „război”.

Numai că liderul de la Kremlin a trecut, joi, peste termenul de „operațiune militară specială” și, răspunzând întrebărilor unor reporteri, a spus că scopul Federației Ruse este de a pune capăt „acestui război”.

Mai mulți politicieni de opoziție, jurnaliști sau cetățeni au fost condamnați la închisoare (unele pedepse trec de 7 ani de închisoare) pentru că au folosit termenul „război” și au criticat public decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina.

Războiul, în societatea rusă, este un cuvânt înfricoșător. Toată lumea își amintește ce au trăit bunicii noștri pe parcursul celui de-Al Doilea Război Mondial, toată lumea își amintește expresia -Orice, dar nu război-”, a adăugat Nikita Yuferev.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW