Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Vladimir Putin a decorat politicieni și militari din Donbas la Kremlin. Volodîmîr Zelenski, în vizită pe front

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 20 decembrie 2022 Etichete: , , , ,

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a organizat marți, 20 decembrie, la Kremlin, în cea de-a 300-a zi a invaziei ruse în Ucraina, o festivitate prin care a premiat liderii pro-ruși ai teritoriilor ucrainene ocupate de Moscova. În paralel, Volodîmîr Zelenski s-a aflat în prima linie a frontului, la Bahmut, unde a acordat distincții militarilor ucraineni care luptă în Donbas.

Din prima linie a operațiunii militare speciale, soldații, ofițerii, polițiștii și voluntarii au oferit exemple excepționale de curaj și devotament”, le-a transmis Vladimir Putin celor prezenți marți la Kremlin, potrivit TASS.

Președintele rus le-a acordat una dintre cele mai importante medalii așa-zișilor conducători ai regiunilor ucrainene anexate de Federația Rusă – Leonid Pasechnik (Lugansk), Denis Pushilin (Donetsk), Yevhen Balitsky (Zaporojie) și Vladimir Saldo (Herson), arată și Interfax.

Putin i-a mai numit pe locotenentul Stepan Belov, care a luptat în Ucraina, drept Erou al Rusiei, iar Konstantin Shirokov, un alt militar rus, a fost decorat cu o „stea a Eroilor”.

Suntem mândri de fiecare dintre voi, admirăm reziliența și curajul oamenilor care, în acest moment greu pentru patrie, luptă să o apere și să își îndeplinească datoria militară, să ajute la stabilirea vieții în noile noastre teritorii”, a mai spus Putin.

În paralel, președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, și-a vizitat trupele aflate în Bahmut, orașul unde s-au dus și se duc cele mai grele bătălii din regiunea Donbas, potrivit presei ucrainene. Și Zelenski a acordat distincții militare soldaților care luptă în regiunea Donbas.

MAI MULTE INFORMAȚII DIN CEA DE-A 300-a ZI A INVAZIEI FEDERAȚIEI RUSE ÎN UCRAINA, AICI.

Sursă foto: UNIAN

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW