Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Manifestații separate pentru pace în două mari orașe italiene

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 5 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Două manifestații, aparent cu același obiectiv, au loc sâmbătă, 5 noiembrie, în Roma și în Milano, potrivit agenției italiene de știri Ansa.it. Italienii au ieșit în stradă pentru a cere sfârșitul războiului din Ucraina și, implicit, pacea, numai că abordarea cerută în cele două orașe este diferită.

Manifestația din Milano a fost organizată de Carlo Calenda, europarlamentar și liderul unui partid de centru (Acțiune), și vor participa, printre alții, fostul prim-ministru italian Matteo Renzi (2014-2016) și Andrij Ivanovyc Sadovyj, primarul orașului Lviv, prin videoconferință.

La manifestația din Roma, unde sunt așteptate între 50.000 și 100.000 de persoane, în schimb, participă reprezentanți ai partidelor de stânga, precum foștii premieri italieni Giuseppe Conte (2018-2021) și Enrico Letta (2013-2014), dar și reprezentanți ai sindicatelor, ai societății civile sau ai organizațiilor religioase.

În capitala Italiei, organizațiile politice care participă la manifestații susțin că finalul războiului din Ucraina ar trebui să vină „acum”, pledând pentru un „acord de încetare a focului semnat imediat” și declanșarea negocierilor internaționale.

În Milano, cei care vor ieși în stradă începând cu ora 16:00 vor arăta, de asemenea, că războiul trebuie încheiat, dar nu cu „orice costuri”, menționând că pacea nu ar trebui să fie un deziderat la care se ajunge prin capitularea Ucrainei.

Reprezentanții organizațiilor politice care ies în stradă în cele două orașe italiene au păreri opuse și în ceea ce privește continuarea livrărilor de arme în Ucraina, Conte militând, în Roma, împotriva ajutorului acordat de Italia forțelor ucrainene.

A cere ca livrările de armament să fie oprite nu înseamnă să promovezi pacea, ci să predai Ucraina agresorului rus”, a declarat Carlo Calenda, citat de Wanted in Rome.

Sursă foto: Nicola Fratoianni / Twitter

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW