Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Volodimir Zelenski, discuții cu Maia Sandu despre criza energetică

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 noiembrie 2022

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a discutat cu omologul său de la Chişinău Maia Sandu despre problemele legate de alimentarea cu energie şi despre agresiunea rusă.

”Am vorbit astăzi cu Preşedintele Republicii Moldova despre provocările energetice. Consecinţele teribile ale agresiunii hibride ruseşti sunt resimţite de toţi europenii, dar şi de cetăţenii Moldovei. Am discutat cu doamna Sandu despre ce putem face împreună în interesul popoarelor noastre şi pentru protecţia ţărilor noastre”, a anunţat Zelenski.

La începutul acestei săptămâni, rămăşiţele unei rachete doborâte de sistemele anti-aeriene ucrainene au căzut în satul Naslavcea, din Republica Moldova. De altfel, Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers joi  în nordul ţării, la Naslavcea.

Republica Moldova, în acest moment, este o ţară pe teritoriul căreia Federaţia Rusă desfăşoară de mai mult timp un război hibrid, iar invazia din Ucraina a amplificat o serie de probleme, a declarat marţi, la Digi24, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ea spune că neutralitatea militară înscrisă în Constituţie nu mai asigură protecţie suficientă ţării, dar recunoaşte că o schimbare a acestui statut este dificil de făcut.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW