Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Noi încercări de destabilizare în Republica Moldova: Protest organizat de partidul oligarhului Șor

By Vîrban Robert , in Republica Moldova Stirile zilei , at 18 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului „Șor”, al oligarhului fugar Ilan Șor, aduși de prin toate colțurile Republicii Moldova, participă duminică, 18 septembrie, la o acțiune de protest în fața sediului președinției din Chișinăului împotriva guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate, relatează ZDG.md.

Conform imaginilor publicate pe pagina de Facebook a partidului, oamenii au fost aduși la protest în mod organizat cu ajutorul mai multor mijloace de transport. Nu există deocamdată informații ca aceștia să fi fost plătiți pentru a lua parte la miting, însă un astfel de scenariu nu poate fi exclus.

Manifestanții au fost „dotați” cu steaguri și pancarte pe care sunt scrie lozinci împotriva președintelui Maia Sandu.

Potrivit TVR Moldova, partidul politic „Şor” este subiectul unei dosar penal instrumentat de Procuratura Anticorupţie privind finanțarea ilegală a formaţiunii şi a campaniei sale electorale pentru alegerile locale din 21 noiembrie, anul trecut.

Reprezentanţii partidului ar fi falsificat rapoartele contabile pentru primul semestru al anului 2022, iar persoane din conducere ar fi acceptat finanțarea ilegală, din partea unui grup infracţional organizat. Cinci persoane au statut de învinuit, printre care şi deputatul Marina Tauber, care este în arest la domiciliu, iar altele două au statut de bănuit. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, toţi riscă până la cinci ani de închisoare.

Recent, jurnaliștii de la „CU SENS” au identificat vila de lux din Israel în care deputatul fugar și liderul formațiunii Ilan Șor a trăit în ultimii trei ani.

În ultimele luni, echipa „CU SENS” a analizat sute de fotografii și filmulețe postate pe rețelele de socializare de familia deputatului penal Ilan Șor, tot el – liderul Partidului „Șor”. Majoritatea imaginilor sunt făcute astfel încât să nu trădeze locul aflării, ținut în mare taină, de altfel. Totuși, jurnaliștii au surprins câteva detalii care, puse cap la cap, au ajutat la identificarea vilei de lux din Israel în care politicianul și-a găsit refugiul în ultimii trei ani.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW