Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


FSB acuză Ucraina de implicare în asasinarea Dariei Dugina

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 22 august 2022

FSB, serviciul de securitate internă al Federației Ruse, a acuzat luni, 22 august, că în spatele asasinării Dariei Dugina, fiica lui Alexander Dugin, ideologul lui Vladimir Putin, s-ar afla serviciile de intelligence ucrainene, fără a prezenta dovezi în acest sens, relatează BBC.

Rușii susțin că asasinatul ar fi fost comis de o ucraineancă, care ar fi intrat în Federația Rusă în luna iunie. Aceasta ar fi închiriat un apartament în imobilul în care locuia Daria Dugina și ar fi urmărit-o inclusiv la festivalul la care a participat înainte de explozia autoturismului.

Ucraina neagă

Kievul a negat duminică orice legătură cu moartea Dariei Dugina.

„Ucraina nu are, fără nicio îndoială, nicio legătură cu explozia de ieri (n.r. – sâmbătă seara), pentru că noi nu suntem un stat criminal”, a subliniat într-o intervenţie televizată, Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Volodimir Zelenski.

Anchetă pentru „omor”

Daria Dughina a fost ucisă sâmbătă, 20 august, după ce autoturismul pe care îl conducea a explodat pe o autostradă, în apropiere de satul Bolşie Viazomi, la aproximativ 40 kilometri de Moscova.

Anchetatorii ruși susțin că un dispozitiv exploziv a fost plasat în vehicul, iar totul pare să arate că asasinatul a fost planificat.

Aleksandr Dughin, promotorul doctrinei eurasianiste – un fel de alianţă între Europa şi Asia sub conducerea Rusiei -, care influenţează extrema dreaptă, inclusiv în Franţa, este vizat din anul 2014 de sancţiunile impuse de către Uniunea Europeană în urma anexării ilegale a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Născută în 1992, Daria Dugina îşi afişa, la fel ca tatăl său, deschis susținerea faţă de invazia rusă asupra Ucrainei, iar începând cu luna iulie era vizată în Marea Britanie de o anchetă privind difuzarea unor informații false referitoare la acest subiect.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW