Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Putin permite inspecția internațională la centrala nucleară Zaporojie, după ce a discutat cu Emmanuel Macron

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 august 2022

Președintele rus Vladimir Putin a fost de acord să permită accesul unei echipe de inspectori ai Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) la centrala nucleară Zaporojie, în urma unui apel telefonic cu omologul său francez, Emmanuel Macron, relatează Reuters, citând Palatul Elysee. 

Cei doi președinți au convenit să-și continue discuțiile în zilele următoare, potrivit sursei citate. 

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin l-a avertizat pe Macron că bombardarea centralei nucleare, vină pe care o atribuie Kievului, ar putea duce la un dezastru pe scară largă.

„Vladimir Putin, în special, a subliniat că bombardarea sistematică a teritoriului centralei nucleare Zaporojie de către armata ucraineană a creat pericolul unei catastrofe la scară largă care ar putea duce la contaminarea cu radiații a unor teritorii vaste”, a transmis Kremlinul.

În apel, Putin i-a mai spus lui Macron despre obstacolele continue pe care Federația Rusă le întâmpină în ceea ce privește de produse alimentare și îngrășăminte rusești pe piețele mondiale.

Centrala nucleară, care este ocupată de ruși, dar este condusă de personal ucrainean, s-a confruntat cu bombardamente intense de-a lungul războiului, ambele părți acuzându-se reciproc de atacuri.

Joi, 18 august, Federația Rusă a avertizat că ar putea închide centrala nucleară Zaporojie dacă Ucraina continuă să bombardeze instalația – o afirmație pe care Kievul a negat-o.

VEZI ȘI: Simulare video: Cum s-ar răspândi radiațiile în cazul unui accident nuclear în Ucraina

Foto: Emmanuel Macron / Twitter

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 8654 additional Information on that Topic: mainnews.ro/putin-permite-inspectia-internationala-la-centrala-nucleara-zaporojie-dupa-ce-a-discutat-cu-emmanuel-macron/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/putin-permite-inspectia-internationala-la-centrala-nucleara-zaporojie-dupa-ce-a-discutat-cu-emmanuel-macron/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW