Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Secretarul general NATO, despre invazia rusă în Ucraina: Cea mai periculoasă situație în Europa din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 august 2022

Invazia declanșată de Vladimir Putin în Ucraina reprezintă cel mai periculos moment pentru Europa din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar Federația Rusă nu trebuie să câștige conflictul militar, a declarat joi, 4 august, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Este în interesul nostru ca o astfel de politică agresivă să nu aibă succes(…)Ce se întâmplă în Ucraina este teribil, dar ar fi mult mai rău dacă ar fi un război între Rusia și NATO”, a spus Jens Stoltenberg, în cadrul unui discurs susținut în Norvegia, citat de Reuters.

Pentru a preveni ca Moscova să câștige războiul, statele membre NATO trebuie să continue să susțină Ucraina cu arme și alte tipuri de asistență pe termen lung, a mai precizat fostul premier norvegian.

Este cea mai periculoasă situație în Europa din timpul celui de-al Doilea Război Mondial(…)Dacă președintelui Putin îi trece prin minte să întreprindă acțiuni similare cu ce a făcut în Georgia, Moldova sau Ucraina, unei țări membre NATO, atunci toată alianța se va implica imediat”, a dat asigurări secretarul general al NATO.

În plus, Stoltenberg a descris războiul din Ucraina drept „un atac asupra valorilor noastre și a ordinii mondiale pe care ne-o dorim”.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW