Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Moscova a acuzat Washington că ar coordona atacurile armatei ucrainene asupra forțelor ruse

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 2 august 2022

Ministerul rus al Apărării a acuzat marți, 2 august, că spioni americani ar coordona atacurile armatei ucrainene asupra forțelor ruse, ceea ce, în viziunea Moscovei, ar reprezenta o implicare directă a SUA în conflictul militar din Ucraina, notează Reuters.

Ministerul rus al Apărării, condus de un apropiat al lui Vladimir Putin, Serghei Șoigu, susține că Vadym Skibitsky, adjunctul serviciului de informații al armatei ucrainene, ar fi recunoscut în timpul unui interviu că sistemele de rachetă HIMARS ar fi coordonate de la Washington.

Acest lucru arată clar că Washington-ul, contrar a ce spun Casa Albă și Pentagonul, este implicat direct în conflictul din Ucraina”, susține Ministerul rus al Apărării.

Oficialii ruși susțin că Administrația Biden ar fi responsabilă de atacurile cu rachetă ce au lovit regiunile din Estul Ucrainei, controlate de separatiștii pro-ruși.

Administrația Biden este direct responsabilă de toate rachetele lansate de Kiev asupra zonelor rezidențiale și a infrastructurii civile din Donbas și alte regiuni, atacuri ce au provocat moartea civililor”, potrivit sursei citate.

Pe parcursul invaziei ruse în țara vecină, SUA a evitat o confruntare directă cu forțele Federației Ruse, dar președintele american, Joe Biden, a precizat că va susține Ucraina „cu tot ceea ce își dorește” pentru a câștiga conflictul militar, iar Washington a alocat miliarde de dolari, sub formă de asistență umanitară sau militară, Ucrainei.

CITEȘTE ȘI: Volodymyr Zelenskiy i-a cerut secretarului general NATO să continue livrările de armament, pentru a face față atacurilor armatei ruse

Sursă foto: Russia OSCE Mission / Twitter

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW