Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Serviciile de informații ucrainene: Federația Rusă pregătește „alegeri” pentru anexarea regiunilor ocupate

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 31 iulie 2022

Federația Rusă continuă să facă pregătiri pentru a organiza referendumuri pentru anexarea regiunilor ucrainene ocupate în timpul invaziei declanșată pe 24 februarie, au avertizat duminică, 31 iulie, serviciile de informații ucrainene, citate de Unian. Vizate sunt regiunile Herson și Zaporizhia, din Estul țării.

Herson și Zaporizhia sunt două regiuni localizate în Sud-Estul Ucrainei și care se află între celelalte teritorii ocupate de ruși încă din 2014, Lugansk, Donetsk și Crimeea. Forțele ruse le-au capturat la începutul lunii martie, în primele zile ale invaziei.

Vadim Skibitsky, reprezentant al serviciilor de informații ale Armatei Ucrainei, a transmis că autoritățile ucrainene sunt la zi cu informațiile legate de pregătirea unor așa-zise referendumuri.

Partidul politic al Kremlinului, „Rusia Unită”, a început organizările. Vedem măsuri luate pentru a organiza listele de vot. În plus, au deschis secții de votare pentru alegeri. Procesul prin care distribuie pașapoarte rusești a început. Aceasta este lista de măsuri pe care Rusia le ia pentru a pregăti și organiza referendumurile”, a spus Skibitsky.

Oficialul ucrainean susține că singura modalitate prin care demersul Federației Ruse poate fi oprit este prin recucerirea celor două teritorii.

Și Institute for The Study of War, think-thank-ul american care a urmărit evoluțiile invaziei ruse în Ucraina, a notat în analiza de sâmbătă, 30 iulie, că reprezentanții partidului „Rusia Unită” au început să deschidă „birouri umanitare” în teritoriile ocupate.

ISW a avertizat că mai mulți membri ai partidului lui Putin au fost trimiși în regiune pentru a pregăti viitoarele referendumuri.

Publicația Pravda arăta, recent, citând informațiile din media de la Kremlin, că administrația pro-rusă din Herson și Zaporizhia au înființat „comitete pentru alegeri”.

Potrivit acestora, referendumurile vor fi organizate pe 11 septembrie.

În anul 2014, în Crimeea a fost organizat un referendum de ocupanții pro-ruși, imediat după intervenția militară, al cărui rezultat a stat la baza anexării regiunii de către Federația Rusă. În plan global, referendumul nu a fost recunoscut de celelalte state, care consideră Crimeea drept parte a Ucrainei.

În timpul unei discuții dintre secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, șeful diplomației de la Washington l-a avertizat pe omologul de la Moscova în ceea ce privește planurile Rusiei, de a anexa teritoriile ocupate din Ucraina.

Lumea nu va recunoaște teritoriile anexate. Dacă continuă cu acest plan, vom impune sancțiuni suplimentare, ce vor aduce un cost semnificativ pentru Federația Rusă”, l-a avertizat șeful diplomației de la Washington pe omologul de la Kremlin, citat de Reuters.

În replică, Lavrov a transmis că Federația Rusă își va atinge obiectivele „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Nu Kremlinul ia decizii legate de organizarea referendumurilor. Am mai repetat, rămâne la latitudinea oamenilor care locuiesc în acele teritorii să decidă asupra viitorului lor”, spunea purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, pe 2 iunie, citat de Tass.

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW