Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


354 de zile de război în Ucraina / Rusia a lansat rachete de la Marea Azov

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 februarie 2023 Etichete: , , , ,

Forțele aeriene ucrainene au doborât 5 drone rusești pe timpul nopții. Potrivit armatei, dronele au fost lansate de pe coasta de est a Mării Azov și au vizat infrastructura critică a Ucrainei din sud-estul țării. Duminică, 12 februarie, se împlinesc 354 de zile de când Vladimir Putin a ordonat invazia țării vecine.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 354 a războiului din Ucraina:

17:55 – Un apel interceptat arată că Federația Rusă recrutează operatori de drone iranieni și kurzi.

Într-o conversație interceptată de agenția de informații militare a Ucrainei, doi operatori de drone kamikaze Shahed 136 de fabricație iraniană discută coordonatele țintei folosind limba kurdă, relatează The Kyiv Independent.

16:32 – Rusia înregistrează cele mai numeroase victime de la prima săptămână de invazie în Ucraina, potrivit celei mai recente actualizări de informaţii publicată de Ministerul Apărării al Marii Britanii, relatează The Guardian.

14:11 – Forţele ucrainene rezistă de-a lungul liniei de front din regiunea Doneţk, apărând inclusiv oraşul asediat Bahmut, cele mai înverşunate bătălii fiind pentru oraşele Vuhledar şi Marinka, potrivit comandantului armatei Ucraine, relatează Reuters.

11:35 – Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că forțele de rachete și artilerie ale țării au lovit 14 baze temporare ale trupelor ruse, un depozit de muniții și un complex de rachete antiaeriene.

11:17 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începutul războiului din țara vecină, conform părții ucrainene:

11:14Șeful grupului Wagner, Evgenii Prigozhin, susține, într-o postare pe Telegram, că Federația Rusă a capturat Krasna Hora, de lângă Bakhmut.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Foto: Președinția Ucrainei

Comentarii