Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ziua 165 a războiului din Ucraina | Amnesty International și-a cerut scuze / Cresc îngrijorările pentru siguranța centralei nucleare Zaporojie

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 august 2022

Duminică, 7 august, ziua 165 de război la graniță. Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) și-a exprimat îngrijorarea gravă cu privire la bombardarea centralei Zaporojie, spunând că există risc de dezastru nuclear. 

Centrala rămâne sub controlul armatei ruse, dar personalul ucrainean al stației continuă să lucreze pentru a asigura securitatea nucleară.

Procuratura Generală a Ucrainei a declarat că a început proceduri penale împotriva bombardării cu rachete și artilerie de către armata rusă a centralei.

Ministerul rus al Apărării a acuzat la rândul său forțele ucrainene de bombardarea centralei, spunând că o scurgere de radiații a fost evitată doar prin noroc, conform Reuters

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 165 a războiului din Ucraina: 

19:48 – Armata rusă a bombardat din nou centrala nucleară Zaporojie, acuză Ucraina, conform Reuters. Al doilea atac ar fi avariat trei senzori de radiații și a rănit un muncitor.

19:44 – Ucraina anchetează aproape 26.000 de cazuri de crime de război comise de la startul ofensivei militare a Rusiei, în data de 24 februarie, şi a pus sub acuzare 135 de persoane, a anunţat Iuri Bilousov, şeful departamentului pentru crime de război din cadrul biroului procurorului general, notează News.ro.

Dintre cei puşi sub acuzare, aproximativ 15 sunt în custodia ucrainenilor şi restul, 120 de oameni, sunt încă liberi. Totodată, treisprezece cazuri au ajuns în instanţă şi până acum s-au pronunţat şapte verdicte.

18:56 – Amnesty International și-a cerut scuze pentru suferința și furia pe care le-a creat în urma publicării unui raport în care a acuzat armata ucraineană că pune în pericol civilii, poziționându-se în zone rezidențiale precum școli goale sau blocuri de apartamente, scrie Reuters.

18:33Războiul Federației Ruse în Ucraina a ucis peste 1.000 de civili, inclusiv 50 de copii în regiunea Harkov.

Peste două mii de civili au fost, de asemenea, răniți, în regiune, din 24 februarie, potrivit șefului parchetului regional, Oleksandr Filchakov, citat de The Kyiv Independent

18:23 – Potrivit Administrației Militare a Regiunii Herson, situația din regiunea de sud rămâne constant tensionată, cu ostilități active în desfășurare, forțele ruse distrugând așezările de lângă liniile frontului.

15:17 Încă patru nave încărcate cu 170.000 tone de cereale și ulei de floarea soarelui au părăsit duminică, 7 august, porturile ucrainene.

DETALII AICI.

11:00 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începerea războiului din țara vecină, conform părții ucrainene.

10:15Armata ucraineană a spus că forțele ruse au încercat să atace în șase zone diferite din estul regiunii Donețk, dar nu au reușit să câștige niciun teritoriu și au fost reținute de forțele ucrainene, notează Reuters

10:05 – 12.473 cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore, în creștere cu 3,39% faţă de ziua precedentă, a transmis Poliția de Frontieră.

Potrivit celor mai recente date ale ONU, de la izbucnirea conflictului din Ucraina, în țara noastră au intrat aproape 1 milion de cetățeni ucraineni.

Numărul total al oamenilor care au părăsit țara vecină din cauza războiului cu Federația Rusă a ajuns la 10 milioane.

10:00Armata ucraineană a declarat că în timpul nopții bombardamentele rusești au lovit în zeci de orașe de-a lungul liniei frontului de est și de sud, notează Reuters

09:00 – Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, în discursul său zilnic, că Ucraina are nevoie de mai multe arme eficiente şi moderne în lupta împotriva invaziei Federației Ruse, conform News.ro.

Mai mult, în lumina bombardării centralei nucleare de la Zaporojie, Zelenski a criticat din nou Amnesty International, de data aceasta pentru că nu a menționat în niciun raport „una dintre cele mai periculoase crime împotriva ucrainenilor şi a tuturor europenilor”.

„O tăcere foarte elocventă, care indică încă o dată selectivitatea manipulativă a acestei organizaţii”, a conchis președintele ucrainean.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com