Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


67 de zile de război în Ucraina / Volodymyr Zelenskiy: A început evacuarea civililor din Azovstal. Peste 600 de copii, victime în timpul invaziei

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 1 mai 2022

Numărul locuitorilor din Mariupol ce ar fi fost uciși de forțele ruse este dublu față de numărul locuitorilor ce au fost uciși în timpul celor doi ani de ocupație nazistă din cel de-Al Doilea Război Mondial (10.000), potrivit primarului din orașul-port asediat de Armata Rusiei, citat de Kyiv Independent. 20 de civili au fost evacuați din fabrica Azovstal în cursul zilei precedente. Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, a fost duminică în Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele Volodymyr Zelenskiy.

Președintele Ucrainei a decorat-o pe Nancy Pelosi cu Ordinul Prințesei Olga, semnificând „contribuția personală puternică” pe care a adus-o pentru a întări cooperarea dintre SUA și Ucraina și aprecierea pentru modul în care a susținut suveranitatea, independența și democrația Ucrainei.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

12:36 – Imagini din timpul vizitei președintelui Camerei Reprezentanților în Kiev:

12:30 – Adjunctul primarului din Nova Kakhovka, din regiunea Herson, Igor Protokovylo, a fost răpit de forțele ruse, au acuzat autoritățile ucrainene din regiune, citate de Kyiv Independent.

12:25 – Potrivit Parchetului General din Ucraina, 219 copii au fost uciși în timpul invaziei ruse, iar alți 404 au fost răniți. Numerele ar putea fi mai mari, întrucât nu sunt luate în calcul victimele din zonele de conflict și din cele ocupate de ruși.

12:15 – Președintele Ucrainei: „De la începutul invaziei, Rusia a pierdut peste 1.000 de tancuri, aproximativ 200 de avioane și 2.500 de vehicule de infanterie. Da, încă au rachete pe care să le folosească în atacurile asupra teritoriului nostru, dar acest război a slăbit Rusia încât trebuie să folosească mai puțin echipament militar la parada de 9 mai din Moscova”.

12:10 – 20 de civili au fost evacuați ziua trecută din ultima redută a defensivei ucrainene din Mariupol, fabrica Azovstal, a anunțat regimentul Azov. Primarul regiunii a transmis că forțele ruse au ucis de ori mai mulți locuitori decât au ucis naziștii în cei 2 ani de ocupație din cel de-al Doilea Război Mondial.

12:05 – Porturile din Berdiansk, Mariupol, Herson și Skadovsk au fost închise printr-un ordin al Ministerului ucrainean al Infrastructurii, până când forțele ucrainene vor recuceri regiunile.

12:00 – Autorităţile ucrainene spun că generalul-maior rus Andrei Simonov a fost ucis în apropierea oraşului Izum din regiunea de nord-est a Harkovului, notează News.ro.

Sursă foto: UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com