Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ziua 150 a războiului din Ucraina | Atac masiv cu rachete asupra portului din Odesa, la o zi după semnarea acordului de la Istanbul

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 iulie 2022

Armata rusă își continuă ofensiva în Ucraina. Deși înaintarea la sol s-a domolit în ultimele zile, potrivit informațiilor prelucrate de analiștii ISW, militarii ruși au lovit sâmbătă cu rachete portul din Odesa, la doar o zi după ce Ucraina și Federația Rusă au încheiat, sub egida ONU, un acord privind exportul de cereale. De asemenea, forțele ruse au atacat Kirovohrad, Micolaiv, Sumî și Harkiv -, provocând victime și pagube materiale, notează agenția ucraineană UNIAN.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 150 a războiului din Ucraina: 

18:05 – Trupele ruse livrează armament în regiunea Herson sub pretextul unor ajutoare umanitare, avertizează intelligence-ul ucraineană, potrivit The Kyiv Independent.


16:35 – 16 răniți în urma atacurilor de la Kirovohrad, notează Ukrinform.

16:22 – Într-un discurs de peste o oră, susținut în cadrul unui eveniment organizat de comunitatea maghiară din România în localitatea Băile Tușnad, premierul maghiar, Viktor Orban, s-a exprimat în favoarea unei noi strategii privind încheierea conflictului din Ucraina, în centrul căreia să se afle negocieri de pace între SUA și Federația Rusă.

DETALII AICI

14:19 Cel puţin trei persoane, între care un militar, au fost ucise în timpul atacului cu 13 rachete ruseşti asupra infrastructurii feroviare şi a unui aerodrom militar în centru Ucrainei sâmbătă, a anunţat guvernatorul din Kirovohrad, la aproape cinci luni de la debutul ofensivei în Ucraina, scrie BFM TV.

13:57 – Ministerul britanic al Apărării a publicat ultima actualizare de informaţii referitoare la războiul din Ucraina. Potrivit acestuia, Rusia foloseşte artileria în încercarea de a încetini contraofensiva Ucrainei în Herson, scrie The Guardian.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com